Bu vahşetin üzeri kapatılmamalı

Diyarbekirspor eski Başkan Vekili Veysi Avşar da, yaptığı açıklamada linç girişimini şiddetle kınadığını ve faillerin topluca cezalandırılmasını istediklerini vurguladı.

Bu vahşetin üzeri kapatılmamalı

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Bursaspor ile Diyarbekirspor arasında oynanan 18. hafta mücadelesinde yaşanan olaylara tepkiler artarak devam ediyor. Diyarbekirspor’lu futbolcu ve teknik heyete yönelik organize saldırılara, bir tepki de kulübün eski Başkanvekili Veysi Avşar’dan geldi. Avşar,

‘’Bursasporlu futbolcular resmen katliam girişiminde bulunmuştur. Bu vahşete başta TFF olmak üzere, ilgili kurumlar sessiz kalmamalı’dedi.       

Kamuoyunda büyük infial yaratan Bursaspor-Diyarbekirspor maçındaki olaylarla ilgili tepkiler, çığ gibi büyüyor. Yeşil-Kırmızılı ekibe yönelik gerçekleşen fiziki saldırılar ve linç girişimi, spor camiasında büyük tepkilere neden oldu.

Sporun birleştirici ruhuna hizmet etmesi gereken yeşil sahalarda, yaşanan şiddet olaylarının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu vurgulayan Veysi Avşar,

‘’Bursaspor’lu futbolcuların organize bir şekilde Diyarbekirspor’un teknik heyet ve futbolcularına yönelik saldırıları, insan vicdanını yaralayan cinstendi. Bu eylem ve saldırıları yeşil sahalarda görmek bizleri derinden üzmektedir. Bursa’da oynanan karşılaşmada rakip takım futbolcuları tarafından spor dışı, vicdan sızlatan saldırılar tüm spor kamuoyunu derinden yaralamıştır. Saha içerisinde başlayan saldırılar soyunma odası koridorlarında devam etmiş, futbolcularımız ciddi yaralanma ve travma geçirmişlerdir. Yeşil sahalar bir savaş meydanı değildir. Buralarda şiddet uygulayanlara kesinlikle bedeli ödetilmelidir”

şeklinde konuştu.     

VAHŞET CEZASIZ KALMAMALI

Yaşanan olayın sorumluları hakkında, gerekli soruşturmaların başlatılması gerektiğini vurgulayan Avşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başta Futbol Federasyonu olmak üzere, ilgili kurumlara açıkça çağrıda bulunuyorum. Bursa’da olayları başlatanlar ve ülkemizin gündemine giren çirkin görüntülere sebep olanların futbolcular olması da, ayrıca düşündürücüdür. Futbol Federasyonu ve ilgili tüm birimleri, geçmişte yaşanan ve zamanında gerekli işlemler yapılmadığı için bundan cesaret alınarak bugün bu noktaya kadar gelen olaylarla ilgili gereğini yapmaya davet ediyoruz. Bugün bu vahşeti yapanlara bedel ödettirmezseniz, yarın çok daha büyük olaylara zemin hazırlarsınız. Biz sporda şiddet görmek istemiyoruz. Bu tür çirkin görüntülerin tekrarlanmaması için, çok ağır cezaların uygulanmasını bekliyoruz.’’

Haber: İsa İPEK

Kaynak: Diyarbakır Söz