Çim hokeycilerin büyük başarısı

Türkiye Hokey Federasyonun 2012 yılı Faaliyet programında yer alan 16 Yaş altı Hokey Türkiye Şampiyonası, 12-16 Haziran 2012 tarihleri arasında Muğla İlinde yapılmıştır.

Çim hokeycilerin büyük başarısı

ŞAMPİYONANIN EN İYİ KALECİSİ DİYARBAKIR’DAN

Söz konusu Şampiyonaya U-16 Milli takım seçmesi olup şampiyona sonunda Milli Takım belirlendi.16 takımın 5 gün boyunca mücadele ettiği şampiyonada çeyrek finalde Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübüne 2-0 yenilen takımımız Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü Şampiyonayı 5.bitirdi. Şampiyonanın en iyi kalecisi olarak Kulübümüz Sporcusu Eyüp Yaşar seçilmiş olup Plaketini Federasyon Başkanı Sayın Sadık KARAKAN’dan almıştır.

DİYARBAKIR’DAN MİLLİ TAKIMA TAKVİYE

5-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında Fransa’nın Chatenay kentinde yapılacak ve Fransa, İsviçre, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye milli takımlarının katılacağı Erkekler 16 Yaş Altı Açık Alan Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımına İlimiz Antrenörleri Mehmet Veysi KOYUN,Metin KAPLAN ve İlimiz Gençlik ve Spor Kulübü Sporcularından Ramazan AYDIN ile Eyyüp YAŞAR seçilerek bu onuru yaşadılar.

2020 Olimpiyatlarına aday Ülkemizin Hokey Branşında geleceği olan bu gençlerin Tek hedeflerinin şampiyonluk olduğu gerek saha içinde gerekse saha dışı hareketlerinde örnek tavırlar sergilemeleri tüm camianın beğenisini kazanmaya devam ediyor. İlk kez 2 antrenör ve 2 sporcu ile birlikte bir Avrupa Şampiyonasın da görev almalarının çok anlamlı olduğunu ifade eden Antrenör Mehmet Veysi KOYUN yaklaşık 2 ay planlı ve Programlı bir şekilde bu Şampiyonaya hazırlandıklarını gerçek hedeften hiç bir zaman uzaklaşmadan çalışmaları sistematik bir şekilde günlük yürütüldüğünü İdareci ,Antrenör ,Sporcu ve Sporcu Ailelerinin işbirliğiyle bu başarıyı yakaladıklarını belirtti.Daha önce bu görevi 9 kez yaşama şerefine nail olduğunu ancak kariyerinde Avrupa 3.lüğü olduğunu bu kez Avrupa Şampiyonu olarak Ülkeye dönmek istediklerini belirtti.

UMUT: BÖYLE BAŞARI GÖRÜLMEDİ

Gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Abdullatif UMUT; çim hokeyi milli takımına 2 sporcu ve 2 antrenörün gitmesi bizler için çok büyük mutluluktur ilk defa böyle başarıyı elde ettik. başarılarından dolayı başta antrenörleri M.Veysi koyun,Metin Kaplan ve sporculardan Ramazan Aydın ve Eyyüp yaşarı kutluyorum diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz