Çınar Belediyesi’nin Spor Tesisi Fiyaskosu

Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) mücadele eden Diyarbakır takımlarından Çınar Belediyespor, pandemi sayesinde yükseldiği ve deprem felaketinden dolayı küme düşmekten kurtulduğu ligde tesis ve alt yapıya yatırım yapmaması nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde. Her yıl harcanan trilyonlarca paraya rağmen özellikle tesis yapılmamasının ciddi bir başarısızlık olduğunu belirten ilçedeki sporseverler bu işin faturasını da Çınar Belediye Başkanı Bedri Kaya’ya kesiyor.

Çınar Belediyesi’nin Spor Tesisi Fiyaskosu

Yeni sezonda Diyarbakır’dan 6 takım Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) mücadele edecek. Bu takımlardan 3’ü belediye takımları. Belediye takımları arasında tesisi olmayan tek kulüp ise Diyarbakır’ın en büyük ilçelerinden Çınar’ın temsilcisi Çınar Belediyespor.

2 yıl önce pandemi nedeniyle ligler tamamlanamadığı için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kararıyla Diyarbakır Süper Amatör Ligi’nden BAL’a alınan Çınar Belediyespor, geçen sezon da deprem felaketi nedeniyle ligler yarıda kaldığı için küme düşmekten kurtuldu. Takımı bu sezon nasıl bir akibetin beklediği ise belli değil. Çünkü statü gereği Diyarbakır’ın 6 takımından 4’ü küme düşecek.

“BAŞARISIZLIĞIN SORUMLUSU BELEDİYE BAŞKANIDIR”

Tesis yapmayan, alt yapı ve kurumsallaşma adına adım atmayan Çınar Belediyespor’daki başarısızlık tablosu ilçedeki sporseverleri üzüyor. Her yıl harcanan bütçelere rağmen ilerleme kaydedilmemesi tepki çekiyor. Eleştiri oklarının odağında ise Çınar Belediye Başkanı Bedri Kaya geliyor. Kaya’nın bu tablonun en büyük sorumlusu olduğunu belirten Çınar’lı sporseverler, bu kadar büyük bir ilçenin belediyesinin kendi tesisinin olmamasını yönetim zaafiyeti olarak değerlendiriyor. Belediye Başkanı Bedri Kaya’yı eleştiren sporseverler,”Pandemi sayesinde ilk kez BAL Ligi’ne çıktık, deprem sayesinde küme düşmekten kurtulduk. Ne bir tesisimiz, ne de alt yapımız var. Bu başarısızlığın nedeni ve sorumlusu bu tablo karşısında hiçbir şey yapmayan belediye başkanı Bedri Kaya’dır.” şeklinde eleştirilerini dile getirdi.

Kaynak: Spor Merkezi