Diyar sürpriz peşinde

Son 2 haftayı puansız kapatan Diyarbakırspor, bugün şampiyonluk adayı Balıkesir’den puan almak için ter dökecek.

Diyar sürpriz peşinde
Zorlu maç için dün Balıkesir’e giden Yeşil-Kırmızılı takımda sakat olan 3 futbolcu forma giyemiyor.

AVANTAJI GERİ ALMAK İSTİYOR Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta son 2 haftayı mağlubiyetlerle geçirerek ligde kalma yolunda yara alan Diyarbakırspor, ligin 27.haftasında bugün zorlu bir 90 dakikaya çıkacak.

Şampiyonluk adayları arasında yer alan lig ikincisi Balıkesirspor’a konuk olacak Diyarbakırspor, en az 1 puan alarak bugün deplasmanda Altay’la karşılaşacak olan Tokatspor’un olası yenilgisi halinde yeniden puan avantajına sahip olmak istiyor.

Dün uçakla İzmir’e, oradan da karayolu ile Balıkesir’e geçen Yeşil-Kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan İbrahim Nazlıcan,Hasan İnci ve İrfan İldiz kadroya alınmadı. Malatya maçı öncesinde alacaklarını gerekçe gösterip kampı terk eden ancak hafta içinde özür dileyerek affedilen kaleci Osman, 1 hafta aradan sonra kaleyi devralacak.

LİGİN EN ZOR DEPLASMANI Diyarbakırspor, deplasmanda oynadığı 12 maçta 1 galibiyet,3 beraberlik ve 8 yenilgi ile 6 puan toplarken,ev sahibi Balıkesirspor sahasındaki 12 maçta 9 galibiyet,2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak hanesine 29 puan yazdır. Ligin en fazla gol atan (54) takımı olan Balıkesirspor,bu gollerin 28’ine evinde ulaşırken, toplamda yediği 20 golden ise sadece 7’sini Balıkesir Atatürk Stadında yedi. Diyarbakırspor ise deplasmanda 9 gol atarken kalesinde 24 gol gördü.

Tek deplasman galibiyetini 23 Ekim 2011’de Kocaelispor’u 3-0 yenerek alan Diyarbakırspor, o tarihten beri oynadığı deplasman maçında 6 yenilgi ve 2 beraberlik aldı. Yeşil-Kırmızılı takım,15 Ocak 2012’de 1-1 biten Pendikspor maçından sonra oynadığı son 4 deplasman maçından ise puan alamadı.

GALİBİYETLERDE ÜSTÜNLÜK BALIKESİR’İN   ! Diyarbakırspor, bugün konuk olacağı Balıkesirspor’la daha önce 5 kez karşılaştı. Rakibi karşısında 2 kez kazanan Yeşil-Kırmızılı takım, 3 maçı da kaybetti.

İki takım ilk kez,Diyarbakırspor’un tarihinde ilk kez 3.Lig’den 2.Lig’e çıktığı ve bir daha da düşmediği 3.Lig’de karşılaştı. Balıkesir’deki maçı 2-0 kaybeden Diyarbakırspor, kendi sahasında ise 1-0 kazandı.

1995-96’da 2.Lig Yükselme Grubu’nda karşılaşan iki takım arasındaki maçlarda Diyarbakırspor, deplasmanda 2-1 yenildiği rakibini Diyarbakır’da 5-3 mağlup etti.

Bu sezonun ilk yarısında Diyarbakır’da oynanan mücadeleyi ise Balıkesirspor 3-0 kazanmıştı.

Diyarbakırspor, attığı 7   gole karşılık kalesinde ise 9 gol gördü.

Kaynak: Diyarbakır Söz