Diyarbakır amatör futbolunda bir ilk!

Diyarbakır amatör futbolunda bir ilk yaşandı.

Diyarbakır amatör futbolunda bir ilk!

Yıllardır maddi sıkıntılar ve imkansızlıklarla gündeme gelen amatör kulüplerin yüzünü güldüren haber sporsever iş insanı Nesih Aktepe'den geldi.

Uzun yıllar Diyarbakırspor ve Amedspor'da yöneticilik yapan, ayrıca her dönem spora ve sporculara maddi destek sağlayan Aktepe, amatör futbol liglerine sponsor oldu.

Bu karar amatör futbol camiasında sevinçle karşılandı.

TFF BÖLGE MÜDÜRÜ BAYHAN: “ÇOK ÖNEMLİ BİR DESTEK”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Diyarbakır Bölge Müdürü Serkan Bayhan, bu kararın tarihi bir adım olduğunu söyledi.

Bayhan, "Diyarbakır da bir ilki gerçekleştiren iş insanı Nesih Aktepe'ye yerel amatör liglerimize sponsor olmasından dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Aktepe A.Ş yerel amatör liglerimiz hayırlı olsun. Amatör takımlarımızın kurumlara ödeyeceği yaklaşık 2 bin civarında işlem giderleri toplamda 200 bin TL ve 150 bin TL malzeme desteği sunulacaktır." dedi.

ASKF BAŞKAN DAYAN: “ÖRNEK BİR KARAR”

Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, bu kararın amatör futbolun gelişime büyük katkı sunacağını ifade etti.

Dayan, “Nesih Aktepe zaten yıllardır spora ve sporcuya her türlü desteği sağlıyordu. Bir ilke imza atarak amatör liglerimize sponsor oldu. Tüm iş insanlarına örnek olan bu desteğinden ötürü kendisine çok teşekkür ediyoruz. Amatör futbol camiası olarak bu gelişmeden dolayı çok mutlu olduk" değerlendirmesinde bulundu.

Ligin ismi "Aktepe A.Ş Amatör Ligi" olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz