Diyarbakır semalarında yamaç paraşütü

Dicle Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren 100’e yakın kulüpten biri olan Havacılık Kulübü öğrencileri, aldıkları eğitim sonucunda yamaç paraşütü yaptılar.

Diyarbakır semalarında yamaç paraşütü
Türk Hava Kurumu Eğitmeni Aziz Alkan’ın verdiği teorik ve pratik eğitim sonucunda Diyarbakır semalarında süzülen öğrenciler, bölgede ilk defa yamaç paraşütü yapmanın zevkini tattılar.

12 kulüp öğrencisi, Diyarbakır’ın çevresindeki alçak tepelerde, üniversitenin kampüs alanı içerisinde 12 gün süren eğitim sonucunda uluslararası geçerliliği olan sertifika alarak, dünyanın ve Türkiye’nin her yerinde yamaç paraşütü yapabilme hakkına sahip oldular.

‘HERKES BU SPORU YAPABİLİR’ Kulüp Başkanı Veysel İpek, bölge insanının yamaç paraşütü sporuna yabancı olduğunu, kendilerinin amacının yamaç paraşütü sporunu tanıtmak ve yaymak olduğunu ifade ederek, ilgi ve talebin fazla olması durumunda hem öğrenciler hem de vatandaş için yamaç paraşütü kursunun yeniden başlayabileceğini sözlerine ekledi.

 “Adana’da düzenlenen Uluslararası Havacılık Festivalinde tek Diyarbakır’lı pilot olarak plaket aldım. Diyarbakır’da yine Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü olarak 15 kursiyere Batman Türk Hava Kurumu Saymanı Recep Yavuz tarafından modern uçak başlangıç kursu verdik. Kulübümüz aktif olarak çalışıyor” diye belirten İpek, yamaç paraşütü yapmanın zevkli bir spor olduğunu ve dileyen herkesin bu sporla ilgilenebileceğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz