Diyarbakır'ın yeni stadının koltuk tasarımı nasıl olacak?

Diyarbakır Arena’da çalışmalar Çatı,Dış giydirme ve iç ince işlerle devam ediyor,UEFA Standartlarına göre inşaası devam eden ve diğer TOKİ stadyumlarından farklı bir mimariye sahip Diyarbakır Arena’da 666 kişilik protokol tribünü, 1074 kişilik VIP tribünü, 639 kişilik basın tribünü ve engelli seyirciler için 253 koltuk bulunacak.

Diyarbakır'ın yeni stadının koltuk tasarımı nasıl olacak?

Statta ayrıca 645 kapalı ve 1207 açık olmak üzere toplamda 1852 araçlık otopark ile 75 araçlık otobüs parkı da olacak olan Stadın Çatı,Dış Cephe giydirme,iç ince işler devam ediyor. Sonraki süreç ise saha zemin ısıtma ve drenaj,koltuklandırma ve dış peyzaj,bağlantı yolları yapımı ile bitirilecek.

KOLTUKLAR NASIL OLACAK?

Büyük bir heycanla yeni stadyumun bitmesini bekleyen taraftarlar koltuk tasarımı konusunda endişeli. Türkiye’de yapılan stadyumların bazılarının koltuk tasarımının berbat olması Diyarbakırlı futbolseverleri endişeye sokuyor. Birçok taraftar koltukların Yeşil – Kırmızı renkte olmasından ve özellikle maraton tribününe DİYARBAKIR yazılması konusunda ısrarlı. Yetkililer en iyisinin yapılacağını belirtse de bu konunun taraftarlara bırakılması şimdiye kadar en uygun seçenek.

5 FARKLI TASARIM YAPILSIN OYLAMAYA SUNULSUN

Taraftarlar ise bu konuda anket yapılmasından yana. Birçok Diyarbakırlı futbolsever tasarım kararını taraftarlara bırakılmasını ve en çok oyu alan tasarımın stadyuma uygulanmasını istiyor. Türkiye’de yapılan birçok stadyumun taraftarların oylamasına sunulduğu görülmektedir. En kısa zamanda yetkililerden bu konuda açıklama yapılması bekleniyor. Uzun süreli bir anket yapılması taraftarların oyları açısından önemlidir. Umarız en kısa zamanda yetkililer bu konuda bir açıklama yapar.

Kaynak: www.azrailler.com

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler