Diyarbakırlı Muhammed Enes’in “Altın Madalya” gururu

Diyarbakırlı başarılı karateci Muhammed Enes Kızıl, Çanakkale’de yapılan uluslararası şampiyonada şampiyon olarak altın madalya kazanmanın gururunu yaşadı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un lisanslı sporcusu olan Kızıl,”Kulübüm ve memleketim adına bu başarıyı elde etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Hedefim daha büyük başarılara imza atmaktır. Bize bu imkanları sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Diyarbakırlı Muhammed Enes’in “Altın Madalya” gururu

58 İl’den 84 kulüp ve 1200 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Çanakkale’deki uluslararası şampiyonada Diyarbakır adına altın madalya kazanan Muhammed Enes Kızıl,anlamlı bir başarıya imza attı.

67 kiloda yarışan Muhammed Enes Kızıl, tüm rakiplerini mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyonaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’dan 2 sporcu katılırken, büyük erkekler 67 kiloda Muhammed Enes Kızıl altın ve genç bayanlar 53 kiloda Nazlı Bozkurt bronz madalyanın sahibi oldu.

“Daha Büyük Hedeflerim Var”        

Diyarbakır ve kulübü adına başarı elde etmenin gururunu yaşadığını belirten Muhammed Enes Kızıl,”Daha büyük hedeflerim var. Hepsini gerçekleştirmek istiyorum. Bizlere bu imkanları sağlayan Diyarbakır Valisi  Ali İhsan Su ve  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi,her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Ve Spor Dairesi Başkanı Ömer Buğday ile üzerimde emeği olan Ahmet Yazar hocama çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Diyarbakır’ın başarılı milli takım antrenörlerinden Ahmet Yazar da elde ettiği şampiyonluktan dolayı Muhammed Enes Kızıl’ı tebrik ederek,spora ve karateye olan desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz