Diyarbekirspor polemiğine nokta

Diyarbekirspor'un ismi ve armasının iptal edildiği yönündeki tartışmalara Türkiye Futbol Federasyonu, noktaya koydu. "İsim ve logo iptalı söz konusu değildir" denildi.

Diyarbekirspor polemiğine nokta

Son günlerde sosyal medya üzerinde tartışma konusu edilen 3 lig temsilcisi Diyarbekir Spor Futbol Yatırımları A.Ş'nin, isim ve armasının iptal edileceği ve maçlara çıkamayacağı yönündeki süpekülasyonlara, Türkiye Futbol Federasyonu noktayı koydu. TFF, "İsmin ve logonun iptalinin" söz konusu olmadığını bildirdi.

Diyarbekirspor ismi ve armasıyla ilgili şikayette bulunan Diyarbakırspor Kulübüne, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Kadri Kardaş imzalı gönderilen resmi yazıda şu ifadelere yer verildi.

İŞTE TFF'NİN VERDİĞİ KARAR

"Diyarbakırspor Kulübüne,

24. 02. 2017 tarihli yazınız,

İlgili yazınızdan Diyarbekirspor Kulübü'nün isminizi ve logo armanızı kullandığını, bu durumun hukuka aykırı olduğu ve bu sebeple Diyarbekirspor isminin ve logo armasının iptal edilmesini talep ettiğiniz bildirilmiştir.

Federasyonumuz kayıtlarında yapılan incelemede, Spor Toto 3. lig'de mücadele eden Diyarbekir Spor Futbol Yatırımları A.Ş Külübünen, Yeni Diyarbakır Spor Kulübü Derneği iken, TFF yönetim Kurulunun 25. 09. 2013 tarih ve 33 sayılı toplantısında aldığı karar ile tüm aktif ve pasileriyle birlikte Yeni Diyarbakır Futbol Yatırımları A.Ş'ye devredildiği, şirketin ana sözleşmesindeki ve Ticaret Sicil'de yaptığı değişiklik sonrasında TFF Yönetim Kurulu'nun 06. 07. 2015 tarih ve 01 sayılı toplantısında aldığı karar ile isminin Diyarbekir Spor Futbol Yatırımları A. Ş olarak değiştiği ve logosunun bugünkü şeklini aldığı tespit edilmiştir.

İSİM VE ARMASI İPTAL EDİLEMEZ

Diyarbekir Spor Futbol Yatırımları A. Ş şirketleşme, isim ve logo değişimi kararları TFF stasü ve Talimatlarına uygun olarak gerçekleştirilmiş olup, Kulüp Tescil talimatının 5. maddesinin 4. fıkrasına aykırı olarak Diyarbekir Spor Fukbol Yatırımları A. Ş'nin kulübünüz ile isim, renk, logo ve benzeri tanıcı ve ayırıcı unsurlarını değiştirmesi veya herhangi bir süretle yarışma hakkının devri izlenimi yaratan değişiklik söz konusu olmadığından, Diyarbekir Spor Futbol Yatırımları A. Ş'nin isim ve logosunun iptal edilmesi talebiniz kabul edilmediğini bilgilerinize arz ederiz.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler