Diyarbekırspor'da Yaş Engeli Krizi!

Diyarbekirspor’da tam 20 futbolcu TFF’nin 3. Lig’de uyguladığı 25 yaş kriterinin üzerinde yer alıyor. Zorunlu olarak kadroda revizyon yapılarak takım yenilenecek.

Diyarbekırspor'da Yaş Engeli Krizi!

Futbol Federasyonu mevcüt uygulamada değişime gitmezse yeni sezonda 18 kişilik maç  kadrolarında 1.1.1992 ve altında doğumlu olan en fazla 10 futbolcu yer alabilecek.

FEDERASYON KRİTERİNE GÖRE

Geriye kalan futbolcular 1.1.1992 ve üzeri doğumlu olmak zorunda. Kulüpler istedikleri sayıda 25 yaşın üzerindeki futbolcularla sözleşme yapıp lisans çıkarabilir ancak 25 ve üzeri yaş grubundan en fazla 10 ismi 18 kişilik maç kadrosuna yazabilir. Yine 25 yaşından küçük olmak üzere en az 8 futbolcu 18 kişilik maç kadrosunda olmak zorunda.

Diyarbekirspor’umuzda da 25 yaşından küçük 4 futbolcu var. Bunlar Oğuzhan Azgar, İmdat Kılıç,Berat Bilen ve Umut Aslan.

20 FUTBOLCUNUN YAŞ ENGELİ VAR

25 yaşından büyük futbolcu sayısı ise 20. Bu isimler;Gökhan Payal,Emir Alagöz,İbrahim Konuksever, Adem Aydın , Barış Ataş, Ceyhun Demircan , Emre Aktaş , Enis Gül , Erdinç Karakaş , Erhan Kurt , Fahrettin Bıyıklı , Gökhan Çakır Gökhan Payal (Kiralık Geldiği Takım: Medıcana Sivasspor ) ,Mehmet Özdıraz , Mert Somay , Muhammet Yürükuslu , Mustafa Kuru ,Onur Bilgin , Serdar Cansu , Tunç Murat Behram.

Yaş kontenjanından  dolayı  takımdan bir çok futbolcu ile yolları ayrılması zorunlu olacak. Bu isimlerle ilgili geniş bir değerlendirme yapılarak karar verileceği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz