Emre Belözoğlu: Beni yanlış anladığını düşünüyorum

Benim kullandığım ifade argo bir ifade. Bizdeki 'Dingil' gibi bir şey

Emre Belözoğlu: Beni yanlış anladığını düşünüyorum

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Trabzonsporlu futbolcu Zokora ile yaşadığı diyalogda Türkçesi 'Dingil'' anlamına gelen İngilizce ifade kullandığını açıkladı.

Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu ve Joseph Yobo, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda dün akşamki maçta yaşanan olayla ilgili bir basın toplantısı düzenlerken, Emre daha sonra soruları yanıtladı.

Dün akşam maçtan sonra yayıncı kuruluş Lig TV'ye telefonla bağlanarak yaptığı açıklamalarda sarf ettiği ''Söylemiş olabilirim'' cümlesiyle ilgili soru üzerine Emre, şöyle konuştu:

''Ben telefonla konuşurken Şansal Ağabey'i duymaya çalışıyordum. Çok net hatırladığım, ''Negro'' kelimesini kullandın mı diye söylediğinde, 'Net hatırlamıyorum' dedim. Çünkü orada iddia ettiği kelime Zokora'nın bu. Ama benim 'f... prick'' diye başlayan iki söylediğim şey var orada. Ne olursa olsun, küfürleşmenin de doğru olmadığını düşünüyorum, ne yazık ki futbolun gerçeği olmasına rağmen. Bundan dolayı da özür diledim orada. Ama ne olursa olsun ırkçılığa yönelik bir şekilde bunu algıladıysa Zokora, sahanın içinde söylediğim gibi ona... İngilizce'sinin çok iyi olmadığını düşünüyorum, benim de İngilizcem o kadar iyi değil. Genelde Fransızca aksanla İngilizce söylemeye çalışıyor bazı şeyleri. Olayın Müslümanlık boyutuyla alakalı da bazı şeyler söylediğini ifade ediyor, onları hiç hatırlamıyorum. Herkes bilir ki ülkemizin yüzde 90'ı üzeri Müslüman. Kime 'Sen Müslüman mısın?' diye sorulsa 'Elhamdülillah Müslümanım' der. Ben de onun dediklerini anlasaydım cevabı verirdim. Arkamı dönüp gitmezdim. Biz zaten iddia ettiğini söylemeden önce birbirimize sarılmışız. Sonuç itibarıyla ben onun ifade ettiği 'f... shit negro' kelimesini kullanmadım. Beni yanlış anladığını düşünüyorum. Benim kullandığım ifade argo bir ifade. Bizdeki 'Dingil' gibi bir şey.''

''Problemler yumağı içinde mücadele etmeye çalışıyorum''

Emre, öfke kontrolü konusunda terapi almasının bir faydasını görüp görmediği sorusuna ise bunun faydasını gördüğünü, ancak bazen hiç yaşanmamış şeylerin yaşanmış gibi gösterildiğini anlatarak şöyle devam etti:

''Ben hep böyle bir problemler yumağı içinde mücadele etmeye çalışıyorum. Şike süreci yokken bile benim ismim geçiyordu. O süreç bitti Aykut Hoca ile problemler süreci başladı. Şimdi bakalım karşımıza ne çıkacak. Hep böyle bir sürecin içinde kendinizi kontrol edebilmek, bazen doğru karar verebilmek için kolay olmuyor. Ben kabul ediyorum. Bazen hakkımda yapılan yorumların, öfke kontrolüyle ilgili yorumların eksiğinin bile olduğunu düşündüğüm dönemler oluyor. Ama farkındalıkla yapılmış bir şey olduğunu iddia ederlerse ona katılmadığımı her zaman söylerim.''

''Rıdvan Dilmen dahil bana kimse çantamı toplayıp gideceğimi söyleyemez''

Emre, Fenerbahçeli eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen'in kendisiyle ilgili ifadelerinin sorulması üzerine de, ''Kendisiyle tanışıyorum bir büyüğüm olduğu için saygı duyuyorum. Türk futbolunda benim kariyerimde bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum. Burada çok mütevazılık yapmak istiyorum. Rıdvan Dilmen dahil bana kimse çantamı toplayıp gideceğimi söyleyemez. Bunu da net söyleyeyim. Ama burada takımın teknik direktörü var Aykut Kocaman, yöneticilerimiz var. Onlar bana ne gerekiyorsa söylerler. Biz de hiçbir zaman hiçbir takımda problem olmadık, olduğumuzu hissettiğimizde de bize bunu iletirlerse hiçbir sıkıntı oluşturmadan yollarımızı ayırırız ama üzüldüğümü de kendisine de belirttim, söyledim. Bazen hayatta böyle şeyleri de yaşıyoruz, karşımıza geliyormuş, öğreniyoruz biz de. İnsanların arkadaşlıklarını dostluklarını görüyoruz'' şeklinde ifadeler kullandı.

Emre neden kendisinin üzerine bu kadar çok gelindiği sorusuna verdiği cevapta ise kendisinin de geçmişten gelen hatalarının olduğunu anlatarak, ''Ben kazanmak için gerçekten takımım adına mücadele eden bir oyuncuyum. Bazen hayatta hiç istemesem de bu cümleyi kullanmayı, gayeye giden her yol meşrudur oluyor. Çünkü bazen savaşmanız gerekiyor takımınız için. Ben bu anlamda öz eleştiri yapıyorum ama bazen de hak etmediğim, bugün olduğu gibi bazı şeylerle karşılaşıyorum. Bu da şöhretin bir bedeli. Hayatta da benim demek ki sınavım buymuş. Futbolda Allah'ın bana çok güzel şeyler hediye ettiğini düşünüyorum. Ama bunun yanında da her nimetin bir külfeti var, hesabı bu da bana bir sıkıntı olarak hep karşıma çıktı'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım da toplantı sırasında salonda yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler