Fenerbahçe, Belçika'da Avrupa arenasına çıkıyor: Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında bu akşam Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibine konuk olacak.

Fenerbahçe, Belçika'da Avrupa arenasına çıkıyor: Muhtemel 11'ler

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına konuk olacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 267. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarında oynadığı 266 müsabakada 105 galibiyet alırken, 106 yenilgi ve 55 beraberlik yaşadı. Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 360 kez havalandırırken, kalesinde ise 380 gol gördü.

Grubunda oynadığı ilk üç karşılaşmayı kazanarak liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, Ludogorets ve Nordsjaelland mağlubiyetlerinin ardından son maçına yine liderlik için çıkmıştı. Söz konusu karşılaşmada Kadıköy'de Spartak Trnava'yı, 4-0'la geçen sarı-lacivertliler liderliğini koruyarak adını direkt olarak son 16 turuna yazdırmıştı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde daha önce çıktığı 14 maçta 10 galibiyet ve 4 yenilgi yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 38 gol atan Fenerbahçe, kalesindeki 19 gole engel olamadı.

Fenerbahçe'de, Atakaş Hatayspor mücadelesinde sakatlanan Rodrigo Becao kadroda yer almadı. Becao'nun yanı sıra sakatlıkları devam eden İrfan Can Kahveci ve Jashua King de Belçika'ya götürülmedi. Lisansı nedeniyle Trendyol Süper Lig'de forma giyemeyen Ryan Kent ise 23 kişilik kadroda yer aldı. UEFA'ya bildirilen listede bulunmayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun ise İstanbul'da kaldı.

Sarı-lacivertlilerin, Belçika Ligi'nde liderliğini sürdüren Union Saint-Gilloise'e konuk olacağı mücadele saat 23'de başlayacak. Mücadeleyi Portekizli Hakem Joao Pinheiro yönetecek. Belçika ekibi, Fenerbahçe'yi Avrupa kupalarında kullandığı Anderlecht'in maçlarını oynadığı stadyum olan Lotto Park'ta ağırlayacak.

Bein Sports'un aktardığına göre iki takımın muhtemel 11'leri şöyle:

Union Saint-Gilloise: Moris, Sykes, Burgess, Machida, Terho, Rasmussen, Sadiki, Puertas, Montes, Eckert, Amoura.

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi Samuel, Çağlar, Djiku, Ferdi, İsmail Yüksek, Fred, Cengiz, Szymanski, Tadic, Dzeko.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz