Geziye hazırmısınız?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Seyyah -Ulu Çınarın İzinde” hareketlilik projesi katılımcı başvuruları devam ediyor.

Geziye hazırmısınız?

Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin sosyal ve kültürel açıdan gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği “Seyyah Ulu Çınarın İzinde” Hareketlilik Projesi kapsamında Diyarbakır’dan gençler çeşitli illeri gezecek.

“Seyyah Ulu Çınarın izinde” Projesi, 26 Haziran – 02 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilden 14-19 yaş grubu gençlerin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir hareketlilik projesi olmakla birlikte gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. Gezmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir etkinlik olarak göze çarpıyor.

Seyyah Ulu Çınarın İzinde Hareketlilik projesine 14-19 yaş grubundaki 3000 genç, 9 dönem halinde 9 ayrı illere seyahat ettirilecektir.

TAMAMI ÜCRETSİZ

14-19 yaş grubundaki her gencin katılabileceği proje kapsamında Adana, Adıyaman, Aksaray, Hatay, Kayseri, Sivas, Tokat, Şanlıurfa ve Nevşehir illerine 4 günlük geziler düzenlenecek olup tamamen ücretsizdir.

Gezi süresince ulaşım, konaklama ve yemek ücretleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır.

Katılmak isteyenler “www.seyyah.gsb.gov.tr” adresinden ve Diyarbakır istasyon caddesinde bulunan Gençlik Merkezinde de başvuru yapabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz