'Halk hesabını sormalı'

Diyarbakırspor’un son şampiyon başkanı Dr. Abdurrahman Yakut, takımı son 3 sezonda Süper Lig’den 3.Lig’e kadar getiren yönetimlere yüklendi.

'Halk hesabını sormalı'

Yakut, halkın bunlardan hesap sorması gerektiğini ifade ederek,göreve devam etmeyeceğini açıklayan şu anki yönetime de ‘alacaklarınızı bağışlayın öyle gidin’ mesajını verdi.

‘SANKİ PLANLI BİR YIKIM HAREKATI’

3 yıl Süper Lig’e taşıdıkları kulübün kısa sürede kapanma aşamasına getirilmesinin adeta planlı bir yıkım çalışmasının örneği olduğunu anlatan Dr.Abdurrahman Yakut,bunların hesap vermesi gerektiğini söyledi. Yakut,”Yapanın yanına kar kalan bir zihniyetin sonu budur. 3 yıl önce bu kente altın değerinde bir şampiyonluk getirdik. Maalesef o dönemde o kadar çok zorlukla elde edilen şampiyonluğun kıymeti bu kentte anlaşılamadı. Neler yaşadığımızı bir Allah bilir. Öyle göründüğü gibi kolay olmadığını, işin mutfağının maharet istediğini her seferinde vurguladık. Ama anlayan olmadı demek ki benden sonra gelenler kulübü talana çevirdiler. Süper lige çıkan bir takımın önünde 50 Milyon TL bir kaynak var demektir. Biz tertemiz bir kulüp bıraktık, altın tasla bu kente ikram ettik “ dedi.

"KOYUN İDARE EDEMEYENLER YÖNETİCİ OLDU”

Kendisinden önceki dönemlerde çok değerli insanların yöneticilik yaparak Diyarbakırspor’u yakta tuttuğunu anlatan Yakut, kendisinden sonra gelenlerin kötü amaçlar taşıdığını iddia etti. Yakut,”Rahat çalışsınlar diye, sözleşmeleri bile o dönemde çoğunu bitirmiştik. İstesek 50 tane transfer de yapabilirdik. Yapmadık dedik ki bizden sonra gelenlerin eli kolu güçlü olsun. Ordan biri çıkıyor, diyor ki bize 2 oyuncu bıraktılar, enkaz edebiyatı yapıyor. Benim kulübü aldığım dönemde asıl elim kolum bağlıydı ki, ilk yarıyı bile zor bitirdik. Hemen akabinde yaptığımız ufacık bir operasyonla 5-6 oyuncu ile şampiyon olduk.

“DİYARBAKIRSPOR’U PAÇAVRAYA ÇEVİRDİLER”

Süper lig'e çıkmış bir kulüp bıraktığımız insanlar arkamızdan enkaz edebiyatıyla milleti uyutmaya çalıştılar. Ordan biri çıkıpta, "Kardeşim sen süper ligde oynayan bir ekibin yönetimine gelmişsin, elini cebine atacak 5 kuruşun yok. Bilgi birikimin yok. Temsil gücün yok, konuşma, beyanat kabiliyetin yok. Peki sen bu işi nasıl yapacaksın. Sonuç dünden belliydi, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Üstüne üstlük, kulübün adını yükselteceğiz, prestij kazandıracağız diyenler kulübün adını batırdılar. Bir gün kulübü ligden çektiler, ertesi gün vazgeçtiler. Diyarbakır'a ağır hakaretlerin olduğu maçlar sonrası  tv lere çıkıp poz vererek özür dilersen, bunun sonuçlarına da katlanırsın.Bizden önce elleri öpülesi insanlar bu kulübü kurdu,yaşattı ve değer kazandırdı. Bizden sonra maalesef çoban olamyacaklar yönetici oldu.” diye konuştu.

"BENİM DÖNEMİMDE DÜŞSEYDİ  BEDELİ ÖDERDİM"

Yakut, Diyarbakırspor’u bu hale getirenlerin halen hiçbir şey olmamış gibi pişkin pişkin davrandığını da söyledi. Yakut,”Diyarbakırspor çok büyük bir kulüptür. Temsil gücü gerektiren, Türkiye'nin en önemli 2-3 kulübünden biridir. Şimdi söylediklerimi ne demek istediğimi düşünün çok net anlarsınız.

Şimdi gelelim mevcut yönetime, takımı 3.lige düşürdüler, halen masal anlatıyorlar. Kulüp kapanmasın diye göreve geldik masalı ile halkı uyutmaya çalışıyorlar. Bakın açık açık söylüyorum, bu halk bunların hesabını söormadıkça, bugün kimse çıkıpta ağlamasın. Siz iyiyle kötüyü ayırt etmezseniz, o zaman yapılanların hiç bir kıymeti yok. Benim dönemimde eğer kulübü şampiyon yapmayıp, üstelik küme düşürseydik Allah şahit olsun ki, 1 kuruşun hesabını yapmaksızın o bedeli öderdim. Bu işin bedeli olmalıdır, eğer o bedel ödenmiyorsa, oh ne güzel dünya o zaman sokakta kimi bulursanız getirin başkan yapın olsun bitsin.

“HALKIN İÇİNDE NASIL GEZEBİLİYORLAR?”

Bugün sokakta gezen herhangi bir insanımız, emin olun bugünkü bu yönetimden, başkandan çok daha üstündürler. Neden derseniz en azından o kulübe zarar vermiyorlar.  Böyle iş olabilir mi?. Ben bunu kimseyi ayırtmaksınız söylüyorum, yapamıyorsanız bedelini ödeyip alır çeketinizi çıkar gidersiniz. Hem kulübü küme düşürün, hem de verdiğiniz 3-5 kuruş için kulübü trilyonlarca borçlandırın, ondan sonra da gelin alın, bu sizce doğru bir mantık mı? Bakın en güzel örnek şudur, ben Diyarbakır kentinde onurla, gururla dolaşabiliyorum. Ve her gören taraftarımız, vatandaşımız beni onurlandrıyor, halen bu kulüp için benden beklentilerini aktarıyorlar. Ancak bu kulübü bu hale getirenlerin de halen hiçbir şey olmamış gibi halkın içine çıkacak yüzlerinin olmaması lazım.” dedi.

"EDEMEN, BİZDEN YARDIM İSTEMEDİ”

Yakut, Diyarbakırspor’un geçen sezon masa başı oyunlarıyla küme düşmesinin ise yönetim beceriksizliğinden kaynaklandığını savundu. Yakut, şöyle konuştu :”14 Şubat 2012 tarihinde Diyarbakır'da Can TV'de Yılmaz Bay'ın programında orada yaptığım çağrı üzerine bir çok kişiyi harekete geçirmiştik. Bu Nurullah Edemen için benim attığım olumlu bir adımdı. Kendisi'de bu programın ardından benden yardım talep etse, yardım istese seve koşardım.Ama nerde, bunlar herşeyi çok iyi biliyorlar ya, yüzlerine gözlerine bulaştırarak Diyarbakır'ı köy takımlarına madara hale getirdiler.  Benim adım Yakut'sa o gün benden yardım istense yeminle diyorum, o gün bu klübe yapılan ayak oyunlarına engel olurduk ve kulüb bugün 2.ligde kalırdı. Ama yapmadılar, kendi bildiklerini okudular. Şimdi ellerini başlarına alıp düşünsünler.  Yapmaları gereken şimdi verdikleri zararın bedelini ödeyip köşelerine çekilmeleridir. Bunu yapmazlarsa, bu halkın 2 eli ölene kadar onların yakalarında olacaktır, bunu çok iyi bilsinler. Diyarbakırspor'un ahını alan iflah olmaz bu da onlara son sözümdür.”

"KENT YÖNETİCİLERİ İSTERSE KURTULUR”

Kulübün kapanmaması için kent yöneticileri ve milletvekillerinin mutlaka bir şeyler yapması gerektiğini bildiren Yakut,son 3 yıldaki yöneticilerden hesabının sorulmasının sağlanması halinde bunun herkese ibret olacağını söyledi. Yakut, sözlerini şöyle tamamladı :”

Kurtuluş için yapılacaklar şunlar, bir defa bu işi kulübün başına açanlar, iş bilmeyen, ehil olmayan insanları bu kulüpten derhal uzaklaştıracaksınız. Bunlardan mutlaka hesap sormalısınız. İkincisi, kulübe gövdesini koyanlara, canını dişine takanlara sahip çıkmalısınız. Kentin ileri gelenleri, Valisi, Belediye başkanları, siyasi otoritesi her neyse hepsinin bu işe mutlaka el atmaları, b bu işi bilenleri bir masada buluştumaları gerekmektedir. Bakın kulüp eski adıyla amatör lige, bugün kü ismiyle 3.lige geldi. Bu şekilde daha da aşağıya, yani amatöre kadar düşeceğini görmemek için kör olmak lazım.”

Kaynak: Diyarbakır Söz