İlkay Dortmund’u elinin tersiyle itti

Bundesliga’nın bu sezonki kötü performans sergileyen takımlarından Borussia Dortmund, sözleşmesi 2016 yılının Mayıs Ayında bitecek olan Türk asıllı futbolcu İlkay Gündoğan'ın sözleşme uzatma teklifini kabul etmediğini açıkladı.

İlkay Dortmund’u elinin tersiyle itti

Geçtiğimiz günlerde WAZ gazetesi ve SKY Almanya televizyonunda yer alan haberlerde İlkay Gündoğan'ın, Premier Lig ekibi Manchester United ya da Manchester City'e transfer olacağı iddia edilmişti.

DORTMUND İLKAY'DAN PARA KAZANACAK

Haberde ayrıca, Alman kulübünün, yıldız futbolcunun yerine Bayer Leverkusen'de forma giyen Gonzalo Castro ile ilgilendiği ileri sürülmüştü. Borussia Dortmund ile 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunan İlkay'ın transferine kulübünün de sıcak baktığı ve bu transferden 30 milyon Euro kazanacağı belirtildi.

Sporx.com'un haberine göre; Borussia Dortmundİlkay Gündoğan'ın sözleşme yenilememe kararını aldığını duyurdu. 

KLOPP'UN KARARI ETKİLEYİCİ OLDU

Sezon sonunda Manuel Pellegrini ile yollarını ayırmayı planlayan Manchester City, teknik direktör Jurgen Klopp için ilk temaslarda bulunmaya hazırlanırken, bir de transfer iddiası geldi.

SAKATLIK SONRASI

Sakatlık sürecinin ardından Dortmund'da gösterdiği performansla bir kez daha dikkatleri üzerine çeken İlkay Gündoğan için Manchester United'ın resmen devreye girdiği ancak Klopp'un Manchester City ile olan temasının İlkay'ın rotasını bir anda City'e çevirmesine yol açtığı iddia edildi.

İLKAY, REUS VE HUMMELS CITY'YE Mİ?

İlkay'ı City'e götürmeyi planladığı iddia edilen Klopp'un, Reus ve Hummels için de talepkar olabileceği ve City'nin 3 oyuncu için 110 milyon Euro'ya dayanan bir transfer bütçesi ayırabileceği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler