Kaşıkla ver, kepçeyle al

BAL kulüplerine cüzi oranlarda maddi kaynak veren TFF, bu paraları verdiği cezalarla geri alıyor. Son olarak Erganispor ve Kayapınar Belediyespor’a bin 350 TL para cezası verildi.

Kaşıkla ver, kepçeyle al

CEZALAR, KAYNAKLARI GEÇİYOR

Bölgesel Amatör Lig (BAL) kulüplerine sezon başında kaynak aktaracağını açıklayan ve bunu cüzi rakamlarda tutan Futbol Federasyonu adeta kaşıkla verdiğini kepçeyle alıyor. Şu ana kadar bir çok kulübe ilginç nedenlerle para cezaları verilirken, bu rakamların şimdiden o kaynakları aştığı belirtiliyor.

Son olarak Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK),BAL 2.Grup’ta mücadele eden 4 kulübe para cezası verdi. Kayapınar Belediyespor-Erganispor maçında 5’ten fazla futbolcuları kart gördüğü için Kayapınar’a 800 TL ve Erganispor’a da 525 TL para cezası verildi.

TATVAN’A SAHA KAPATMA

Kurul ayrıca Dersimspor’a doktor bulundurmadığı gerekçesiyle 300 TL ve Muş Ovasıspor’a da sportmenliğe aykırı davranmaktan 450 TL para cezası kesti.

AFDK, Erganispor maçında kırmızı kart gören Kayapınar Belediyespor’lu Mustafa Arslan’a 2 maç ceza verirken, Tatvan Gençlerbirliği’nin sahasını da Bismil Belediyespor maçındaki olaylardan dolayı 1 maç kapattı. Tatvan Gençlerbirliği-Hakkari Zapspor maçı bu nedenle Van’da oynanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz