Kastamonuspor’un Başkanı Cengiz Aygün: "Amedspor Diyarbakır’ın incisidir"

Hafta sonu sahasında Amedspor'a mağlup olan Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün, maç öncesi yaptığı güzel konuşmalara maç sonunda da devam etti. Aygün, "Amedspor Diyarbakır’ın incisidir" ifadelerini kullandı

Kastamonuspor’un Başkanı Cengiz Aygün:

Geçen hafta oynanan final maçında Amedspor, deplasmanda Kastamonuspor’u 1-0 yenerek, en yakın rakibiyle olan puan farkını 6’ya yükseltti. Maç öncesi "Ben Kastamonuspor başkanı ya da Kastamonulu olmazsam herhalde ikinci takım olarak Amedspor çıksın derdim" diyen ve 1-0’lık yenilgi sonrası kentte hedef durumuna getirilen Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, basın toplantısı düzenleyerek sessizliğini bozdu.

Çok güzel bir atmosferde gerçekleşen maçta talihsiz bir golle Amedspor’a yenildiklerini ifade eden Cengiz Aygün, “Şampiyonluk yolunda bizim için avantaj olacak bu maçı lehimize çeviremedik. Görünen o ki Play-Off’larda ve yarı finallerde devam edeceğiz. Allah’ın izniyle Play-Off’lardan alnımızın akıyla çıkacağız” dedi.

‘Kiminle kavga edeceğiz?’

İki gündür yazılanları ve yorumları takip ettiğini belirten Aygün, “Gelen mesajları önemsiyorum çünkü ben duygusal bir adamım. Sadece futbol ile yaptıklarımı düşündükçe bazı kardeşlerimin yaptığı ağır ithamlardan son derece rahatsız oldum ve üzüldüm. Efendim Amedspor ilimizde geldiğinde çok güzel karşılamışız, dosttuk mesajları vermişiz, ben seyircinin gazını almışım.

Şampiyonluk havasında vura kıra alacağımız maça engel olmuşum. Bunu söyleyen vicdansız ve ahlaksızlara iki çift sözüm var. Kastamonu İstiklal savaşından bu yana memleketin bütünlüğü için, bu ülkenin birliği için savaşmış bir il. Kastamonu erkekleri Çanakkale’de şehit olmuştu. Onların tek amacı neydi ülkenin birlik ve bütünlüğünü sağlamaktı. Bayram öncesi benim verdiğim mesaj çok net.

Mesajımda ‘Kardeşiz, onları savaşa beklemiyoruz. Oyuncularımız sahaya çıkacak gereğini yapacak’ dedim. Bu mesajımın ardından Amedspor Kulüp Başkanı aradı konuşmamdan dolayı teşekkür etti. Olaylar yaşanmasın istiyorduk.

Çünkü futbolda yolumuz var daha. Niçin savaşalım, kiminle savaşacağız? Bu ilde 5 bin 500 Güneydoğulu var. Bunlar bizden biri olmuş. Kiminle kavga edeceğiz?” şeklinde tepki gösterdi.

‘PKK ile Amedspor’u karıştırıyorlar’

Amedspor heyetinin Kastamonu Belediye Başkanı Hastan Baltacı’yı ziyaret ettiğini hatırlatan Aygün, “Belediye başkanımız çağırdı, belediye gittik, orada gelen misafirlerle bir araya geldik. Aziz bey çok güzel bir teşekkür konuşması yaptı. ‘Oynadığınız futbolunuzu takdir ediyorum’ dedim. Benim için Bursaspor ile Diyarbakır arasında fark yok. Neyi ayrıştıracaktım, niye kavga edecektim.

Hepsi kardeşimiz. Bazı insanlar PKK ile Amedspor’u karıştırıyorlar. Kendi dünyamda PKK ile yıllarca savaş vermiş bir insanım. Diyarbakır’ın incisi bir takım bizimle mücadeleye gelmiş. Gelenlerde aslanlar gibi gelmişler beyler. Ticaret odası başkanı, milletvekili, baro başkanı, tabip odası, OSB başkanı ve kentin önde gelen çok sayıda iş insanı gelmiş. Bunların içinde AK Partilisi var, CHP’lisi var” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz