Komşuda puan pazarı

Komşuda puan pazarı

Komşuda puan pazarı
Şiddetle puana ihtiyacı olan Diyarbakırspor, şampiyonluk adayı Şanlıurfaspor’a konuk oluyor. Bugünkü maç öncesinde dostluk rüzgarları esiyor.

Daha önce 2.Lig ve 3.Lig’de mücadele ederken genelde Diyarbakırspor şampiyonluk mücadelesi verirken, Şanlıurfaspor ya kümede kalma hesapları yapıyor ya da orta sıralarda yer alıyor. Bugünkü maç öncesinde roller değişti. Diyarbakırspor, yabancı ve yerli oyunculara olan borcundan dolayı Ocak 2013’e kadar transfer yasağı olduğu için yerli oyuncularıyla ligde kalmaya çalışırken, flaş transferler yapan Şanlıurfaspor’un hedefi tarihinde hiç yaşamadığı Bank Asya 1.Lig’e çıkmak.

CEMAL VE ERKAN CEZALI Hedefleri farklı ama amaçları aynı olan iki takımın mücadelesi için Diyarbakırspor dün Şanlıurfa’ya gitti. Yeşil-Kırmızılı takımda kart cezalıları Cemal ve Erkan yok. Ev sahibi ekipte ise eksik bulunmuyor.

Ligin ilk yarısında Diyarbakır’da oynanan maçı Şanlıurfaspor 2-0 kazanmıştı. Maç öncesinde dostluk havası hakim. Diyarbakır’da çok iyi ağırlandıklarını anlatan Şanlıurfaspor yönetimi,Şanlıurfa’da bu misafirliğin altında kalmayacaklarının mesajını verdi. Şanlıurfaspor camiasının en büyük jesti ise Diyarbakırspor yararına açılan SMS kampanyasına destek vermesi oldu.

URFA’DAN CENTİLMENLİK SÖZÜ Şanlıurfaspor’lu taraftar dernekleri ise centilmenlik sözü vererek Diyarbakırspor’lu taraftarlara davette bulundu. Diyarbakır’dan bu sabah gidecek taraftarların Şanlıurfaspor’lularla güzel bir atmosfer yaratarak tribünlere renk katması bekleniyor.

Bugünkü maçta en az 1 puanı hedefleyen Diyarbakırspor, deplasmanda oyndaığı 9 maçta 1 galibiyet,3 beraberlik ve 5 yenilgi ile 6 puan topladı. 9 maçta 6 galibiyet,2 beraberlik ve 1 yenilgi alan Yeşil-Sarılı takım ise 40 puanın 20’sine evinde ulaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz