Kurtarma operasyonu mu?

Bazı eski yönetici ve iş adamlarının katılımıyla ‘Diyarbakırspor’u kurtarma’ adı altında toplantı yapıldı.

Kurtarma operasyonu mu?
Toplantıyı terk ettiği halde ismi ‘kurtarma komisyonuna’ yazılan Yakut, toplantının Diyarbakırspor’u değil yönetimi kurtarma operasyonu olduğunu iddia ederek sert tepki gösterdi.

TOPLANTIYA KATILIM DÜŞÜK OLDU Spor Toto 2.Lig’den Spor Toto 3.Lig’e düşmeme konusunda tarihinin en zor dönemini yaşayan ve Tokatspor’un üst üste galibiyetler almasıyla 2 puan farkla ateş hattına inen Diyarbakırspor’da eski başkanlardan Abdullah Akyıl’ın çağrısıyla ‘kurtarma topantısı’ yapıldı.

Başkan Nurullah Edemen’in yanı sıra Abdulkadir Karavil (İşadamı),Abdullah Akyıl (Eski Kulüp Başkanı),Aziz Gölcük (Eski yönetici),Burç Baysal (İşadamı),Fahrettin Akyıl (Ticaret Borsası Başkanı),Felat Hevedanlı (Eski yönetici),İbrahim Sevgi (İşadamı),İslam Çetin (Eski Kulüp Başkanı),Mahsun Akbulut (Eski yönetici),Raif Türk (DİSİAD Başkanı),Salih Akçadağ (Eski yönetici),Suat Önen (Eski yönetici), Şah İsmail Bedirhanoğlu (GÜNSİAD Başkanı) ve Yusuf Korkmaz (İşadamı) gibi isimlerin katıldığı toplantıda Diyarbakırspor’un geleceği ve mevcut durumunu ele alınarak istişare yapıldı.

BUGÜN AÇIKLAMA YAPACAKLAR Fahrettin Akyıl, Raif Türk, Şahismail Bedirhanoğlu, Ticaret Odası, Alican Ebedinoğlu, Abdullah Akyıl, Salih Akçadağ, Suat Önen, Felat Hevedanlı, Mahsun Akbulut, Abdurrahman Yakut ve Nurullah Edemen’den oluşan komisyon ilk olarak Diyarbakırspor için kamuoyu yaratacak ve bugün  Diyarbakır’da basın toplantısı düzenleyecek.

Toplantıyı terk ettiği halde kurtarma komisyonuna adı yazılan Eski Başkanlardan Dr. Abdurrahman Yakut,bu toplantıdaki amacın Diyarbakırspor’u değil mevcüt yönetimin suçuna ortak olmak ve onları kurtarmak olduğunu söyledi.

‘Nurullah Edemen ve yönetimi varsa ben yokum. Diyarbakırspor’a ihanet edenlerle bir arada olmam diyen Yakut,böyle bir toplantının mevcüt yönetimden bağımsız yapılması gerektiğini ifade etti.

‘SEZON BAŞINDA TRANSFERİ NEDEN AÇMADINIZ?’ Yönetimin sezon başında transferi açma imkanı varken bunu yapmayarak Diyarbakırspor’u uçuruma sürüklediğini dile getiren Yakut,” Bu duruma gelineceği çok önceden belliydi. Sezon başında göreve talip olduklarında, transfer yasağını çözemeyen bir yönetim, elini cebine atamayan yönetim şimdi iş bitmiş sezon sonuna yaklaştığımız bir dönemde, toplantılarla göz boyamaya çalışıyor.Kimse karnından konuşmasın, bunun adı Diyarbakırspor'u değil, Edemen'i kurtarma operasyonudur. Madem boyunuzdan büyük bir işe kalktınız, buyrun temizleyin. Kimseyi de kendi suçunuza da ortak etmeye çalışmayın.Görünen o ki, bu kulüp artık iflas etmiştir. Başında bulunanlar belli ki yönetmeye değil, başka amaçlarla bu göreve talip olmuşlar.Kulübü resmen talan ettiler. Şimdi de kendi kabahatlerine ortak arıyorlar, madem öyleydi de bu toplantıyı neden sezon başında yapmadınız, neden daha önce görev alanlardan görüş istemediniz. İşinize geldiği gibi hareket ettiğiniz için, şimdi batırdığınız bir kulübe suç ortağı aramak densizliktir. “ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz