Liderlik 'Diyar'ı

BAL 2.Grubun ilk 9 haftasında Diyarbakır takımları tam 8 hafta zirvede kaldı. Kayapınar Belediyespor, 5 hafta koltukta kalarak en fazla lider olan takım oldu.

Liderlik 'Diyar'ı
SON 8 HAFTADA LİDERLİK D.BAKIR’DA Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi önceki sezonların aksine çok sayıda takımın katılımıyla nefes nefese geçiyor. Lider ile 10.sıradaki takım arasında sadece 8 puanlık farkın olduğu ligde bir çok takımın iddialı olması ligi renkli hale getirirken,bunda hem birincinin 3.Lig’e direk çıkmasının hemde küme düşme statüsünün etkisi var.

Geride kalan 9 haftanın 8’inde liderlik Diyarbakır’da kaldı. Batman ekibi Gercüş Bağlarspor’un ilk haftayı lider kapatmasının ardından 8 hafta boyunca zirve Diyarbakır ekiplerinin oldu.

SON LİDER YENİ DİYARBAKIRSPOR  Kayapınar Belediyespor,2,3,4,6 ve 8.haftalarda olmak üzere 5 kez koltukta oturmanın keyfini çıkarırken,Erganispor 5 ve 7.haftalarda lider olma başarısını gösterdi. Ligin son lideri ise Yeni Diyarbakırspor. Hakkari Zapspor’u deplasmanda 3 golle geçen Yeşil-Kırmızılı takım, Kayapınar’ın Bingöl’deki sürpriz puan kaybını iyi değerlendirerek gol averajıyla zirveye kondu.

Ligin 5.haftasında Erganispor’a deplasmanda 1-0 yenildiğinde liderin 8 puan gerisine düşen Yeni Diyarbakırspor, son 4 maçını kazanıp rakiplerinin de kaybetmesiyle bir anda yarışın en büyük adaylarından biri oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz