Okul sporlarında start

Diyarbakır’da 2012-2013 eğitim öğretim yılının okul spor müsabakaları açılış töreni yapıldı. Müsabakalara 18 branşta 169 okuldan toplam 8 bin 740 sporcu öğrenci katılacak.

Okul sporlarında start
ZİYA GÖKALP’TA RENKLİ TÖREN Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonu ile yapılacak Okul Sporları için açılış töreni yapıldı. Ziya Gökalp Spor Salonu’ndaki törene, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut,İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ferit Fidancı , Yenişehir Milli Eğitim İlçe Müdürü Necat Uğur, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende   Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ferit Fidancı birer konuşma yaptılar.

‘HEDEFİMİZ 10 BİN SPORCUDUR’ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, hedeflerinin okul sporlarındaki sporcu sayısını 10 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

Umut,”İl merkezimiz ile ilçelerimizde oluşturulan grup merkezlerinde 18 branşta 169 okulumuz toplam 8 bin 740 sporcu ile müsabakalara katılacaklardır. Hedefimiz okul sporlarında lisanslı sporcu sayısını 10 bine çıkarmaktır .Yapılacak müsabakalar sonucunda branş ve kategorilerinde birinci olan okul takımları ve sporcu öğrenciler, ilimizi temsilen grup müsabakaları ve Türkiye şampiyonası müsabakalarına katılmaya hak kazanacaklardır. “ dedi.

Konuşmaların ardından, çeşitli branşlardaki sporcular gösteriler yaptı. İlgiyle izlenen gösteriler, törene katılanları büyüledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz