Özdemir'den çarpıcı açıklamalar

Gündemi meşgul eden olaylarlar ilgili çok önemli açıklamalarda bulunan Özdemir, yarın başlayacak Fenerbahçe Kongresi öncesi kritik mesajlar verdi.

Özdemir'den çarpıcı açıklamalar

Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle alınan 6 maçlık cezayı çok fazla bulduğunu söyleyen Nihat Özdemir, bu kararla ilgili Tahkim Kurulu'na başvuracaklarını belirtti.

Fenerbahçe'de yeni oluşturulacak yönetimde yer almayacağını daha önce açıkladığını da söyleyen Özdemir, kendisinden sonra bu görevi, Ali Koç'un yürütmesini istediğini de ifade etti.

"BENCE BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRDİK"

Geçtiğimiz haftaya bakarsak, kendi sahamızda Galatasaray'la berabere kaldık ve şampiyonluğu kaybettik. Lig ikincisi olarak, bence 3 Temmuz'dan bu yana geçirdiklerimizi düşününce başarılı bir sezon geçirdik. Daha sonra Ankara'da, 29 yıldır alamadığımız Türkiye Kupası'nı Bursaspor'u 4-0 yenerek aldık. Bursaspor'lu futbolcular, kupa seramonisini beraber beklediler. Bursaspor taraftarı da iyi bir manzara sergiledi.

"6 MAÇLIK CEZANIN 1 YA DA 2 MAÇA İNMESİNİ BEKLİYORUZ"

Cumartesi günü yaşananlar için dün PFDK'nın verdiği 6 maç cezanın, ne kadar ağır bir ceza olduğunu gördük. Ancak biz bunun için Tahkim Kurulu'na başvuracağız. Ben bunun 1 ya da 2 maça düşeceğini ümit ediyorum. Geçen sene Bursaspor-Beşiktaş maçındaki olayların ardından da 5 maç ceza verilmişti ama sadece 1 maç cezalı oynanmıştı. Bizim de önümüzdeki sezon 6 maçı seyircisiz oynayacağımızı sanmıyorum. Mutlaka Tahkim Kurulu bizim cezamızı da hafifletecektir.

"ALDIĞIMIZ KUPA, CAMİAMIZI BİR NEBZE OLSUN RAHATLATTI"

Şampiyonluk maçının bitmesinden sonra kimsenin istemediği olaylar meydana geldi. Keşke bu olaylar yaşanmasaydı. Bu olaylarda, herkesin payı vardır. Artık bunların çok üzerine gitmeyelim. Bunları daha çok açıp, daha farklı tartışmalara gitmeyelim. Biz bunun son olmasını dileyelim. Netice olarak futbol bir zevk işidir. Herkes ailesiyle gidip, rahatça maçını izlemeli. Taraftarlar maçlara güven içinde gelip, güven içinde maçlardan ayrılmalı. Galatasaray maçının ardından taraftarımız çok gerildi. Devlet büyüklerinden ve basından önemli eleştiriler aldı ancak takip eden günlerde almış olduğumuz kupa, camiamızı bir nebze olsun rahatlatttı.

"BU GÖREVİ BENDEN SONRA ALİ KOÇ'UN YAPMASINI İSTERİM"

Ben yaklaşık 1 buçuk yıl önce, başkanvekilliği görevimi bu kongreye kadar sürdüreceğimi ve burada bırakacağımı açıklamıştım. Ama 3 Temmuz gibi çok önemli bir gün yaşadık. Onu takip eden sıkıntılı geçen 11 ay geçirdik. Her yönden zor bir zaman oldu. Bunun önemli yüklerinden birisini ben taşıdım, diğer tarafta da Ali Koç taşıdı. Gerçekten Ali Koç, hem Fenerbahçe camiası için hem de Türkiye için önemli bir insandır. Fenerbahçe'ye büyük katkıları olmuştur. Beraberce bu yükü hep taşıdık ve kongreye kadar getirdik. Sayın Ali Koç, ailesini ve çocuklarını bir tarafa koyarak, zamanının birçoğunu Fenerbahçe için ayırdı. Ben arzularım ki benden sonra bu görevi, sevgili kardeşim Ali Koç yapsın. İnşallah onun da şartları uygun olursa, Fenerbahçe'ye 3 yıl daha hizmet etmesini isterim.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz