Saha skandalı

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, çöken drenajını 1 yıldır yapmadığı çim saha 1 yıldır teslim alınamıyor. 500 bin TL’lik bu önemli yatırım göz göre göre heba oluyor.

Saha skandalı

UEFA :’KRİTERLERE UYGUN DEĞİL’

Dönemin Diyarbakırspor Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut’un organize ettiği ve önemli spor kulüpleri ile spor adamlarının katıldığı geceye katılmak üzere Diyarbakır’a gelen eski TFF Başkanı Mahmut Özgener, bundan 3 yıl önce kente yeni bir çim saha sözü verdi. Yakut’un isteği üzerine Özgener hemen çalışmalara başlanması için talimat verirken, sahanın drenajını Spor Genel Müdürlüğü, diğer bölümlerini ise TFF üstlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü drenajı yaptı,TFF sentetik çimi getirip monte etti. Ancak bir süre sonra drenajın çökmesiyle büyük bir skandal yaşandı. Diyarbakır’a gelen UEFA kontrolleri, sahanın kriterlere uygun yapılmadığını gözlemleyerek teslim almadı.

500 BİN TL ÇÖPE Mİ GİDECEK?

Aradan geçen 1 yıla rağmen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, basit bir drenaj çalışmasını yapmadı. Yaklaşık 500 bin TL harcanarak yapılan bu önemli yatırım heba olmak üzere. Saha ve tesis sıkıntısının yaşandığı Diyarbakır’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu davranışı büyük tepki çekiyor.

Dikkat çeken bir diğer konu ise devlet eliyle yapılan çim saha drenaj çalışmasının daha hizmete girmeden çökmesi. Sorumlular hakkında işlem yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz