Süper Amatör tamam

İlk kez oynanacak Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi’nin Ekim ayında BAL ile eş zamanlı başlatılması planlanıyor. Lige 14 takımın katılacağı açıklandı.

Süper Amatör tamam

ALTINDAĞ :’REKABET GÜCÜ ARTACAK’

Futbol İl Temsilcisi Mehmet Altındağ,TFF’nin onay verdiği Süper Amatör Lig’in Diyarbakır amatör futboluna ayrı bir heyecan getirerek rekabet gücünü artıracağını söyledi. Altındağ,”Ligin oynanması kesin. Futbol Federasyonu’ndan onay aldık. Ligin başlama tarihini açıklamak için federasyonun Bölgesel Amatör Lig’le ilgili kararını bekliyoruz. İki lig aynı anda başlayacak. Amatör futbola ayrı bir heyecan ve kalite getireceğine inanıyoruz. Rekabet gücü de artmış olacak. Böylece Diyarbakır’daki amatör lig sayısı 3’e çıkacak. Kazanan Diyarbakır futbolu olacak.” dedi.

KİMLER LİGE KATILACAK?

Altındağ , lige 14 takımın katılacağını da açıkladı. Bu takımlardan Bağlar Belediyespor’un geçen sezon BAL’den düştüğünü, diğer 13 takımın ise geçen sezon 1.Amatör Lig’de mücadele ettiğini bildiren Altındağ, ligin statüsünü ise önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını kaydetti.

Altındağ,”Lige Bağlar Belediyespor,DSİSpor,Sur Belediyespor, Özel İdare Ayspor,Hançepekspor,Barışspor,Amedspor,Yolspor,Sanayi Sitesispor,Silvan Belediyespor,Ziraatspor,Alipaşaspor, Yenişehir Belediyespor ve Dicle Üniversitesi SKS takımları katılacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz