Terim, Engin Baytar'ı Florya'da bıraktı

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasının en önemli mücadelesi olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin başlamasına yaklaşık 3 saat kala Florya Metin Oktay Tesisleri'nden ilginç bir karar çıktı.

Terim, Engin Baytar'ı Florya'da bıraktı

İki takım arasında sezon başında Erzurum'da oynanan Süper Kupa Finali'nde maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın yakasından yapışarak havaya kaldıran ve sürükleyen ardından da 11 maç ceza alan Engin Baytar'ı Fatih Terim bugünkü Fenerbahçe maçının kadrosuna almadı.

Lider Galatasaray (29) ile takipçisi Fenerbahçe (27) arasında bugün saat 20.00'de Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanacak olan kritik derbi öncesinde 'flaş karar' olarak yorumlanan Engin Baytar'ın kadroya alınmamasıyla ilgili gerekçenin ise açıklanmadığı belirtildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Engin Baytar'ı Fenerbahçe maçının kadrosuna almamasını otoriteler oyuncunun sinirli davranışları ve agresif yapısına bağladı. Terim'in Engin'in bu zaafının bilindiği için de rakibin Engin'i oyundan attırarak Galatasaray'ı sahada eksik bırakma planları yaptığını öğrendiği ve bu yüzden böyle bir karar aldığı ileri sürüldü.

GALATASARAY DERBİDE PARÇALI FORMAYLA SAHADA

Bu arada Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe ile bu akşam evinde oynayacağı maça parçalı formayla çıkacak.

Sarı - kırmızılı ekip, parçalı formasını beyaz şort ve kırmızı konçla tamamlayacak. Kaleciler ise yeşil formayla sahada olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz