Türker’den Sezon Değerlendirmesi

1968 Diyarbakırspor Teknik Direktörü Nevzat Türker Salı günü Söz TV’de yayınlanan Burhan Gül’ün sunduğu Kale İçi spor programında geride kalan sezonun genel değerlendirmesini yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Türker’den Sezon Değerlendirmesi

Diyarbakır süper amatör futbol liginin şampiyonu Hebun Alipınarspor ile Bölgesel ligde mücadele etmek için geçen hafta Play Out maçında karşılaşan ve uzatmalarda kazanarak, önümüzdeki sezonda Bölgesel Amatör Lig’inde oynamaya devam edecek olan 1968 Diyarbakırspor’un başarılı teknik direktörü Nevzat Türker, Play Out maçında maç öncesi herkesin maçın gergin geçeceği yönünde hislere kapıldıklarını ama iki takımın sağduyusu sayesinde maçın centilmence geçtiğini ve kazananın Diyarbakır futbolu olduğunu söyledi.

Türker yaptığı açıklamalarda ayrıca geride kalan sezon ve önümüzde ki sezonla ilgili hedeflerine de açıklık getirdi.

‘’HEDEF, YENİ SEZONDA ŞAMPİYONLUK’’

Türker: ‘’Öncelikle şunu belirtmem gerekirse takımımın Bal’da ki İl Kontenjanı statüsü nedeniyle Play Out maçı oynamasından dolayı kendimi başarısız buluyorum. Sezonun ilk yarısının ortalarında Tatvan Gençlerbirliği spor maçı sonrası göreve geldim, takımın başında 16 lig, 1 Play out maçında 9 mağlubiyet,5 galibiyet,3’te beraberlik aldık. İstediğimiz hedefi sezon içinde yakalayamadık ve hedeften uzaklaşarak Play Out maçı oynadık, şimdiki hedefimiz yeni sezonda daha güçlü, hedefe ulaşabilecek bir takım kurmak olacak. Kulüp Başkanımız Bedirhan Akyol’la geçen gün bir araya gelerek yeni sezon için tekrar anlaştık, şimdi önümüzde gelecek sezonun takımını kurmak için uzun bir süre var, oturup hep birlikte nasıl daha iyi bir takım kurabiliriz, tüm planlamalarımızı bunun üzerine yapıyoruz.1968 Diyarbakırspor Bal’da mutlaka şampiyon olacaktır, hedefimiz yeni sezonda şampiyon olarak bu Kente profesyonel 3.Lig’de mücadele edecek bir takımı hediye etmektir.’’

AKYOL ‘GİBİ BİR BAŞKANLA ÇALIŞMAK HER TEKNİK DİREKTÖRE NASİP OLMAZ’

Nevzat Türker açıklamalarının sonunda ise 1968 Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Bedirhan Akyol’un gerçek bir spor emekçisi olduğunu belirterek; ‘’Genelde Ülkemiz ’de, Özelde Güneydoğu’da spor kulübü kurmak ve yönetmek çok zor bir iş, emek, mesai isteyen ve tamamen ekonomiye dayanan kulüp yöneticiliği yapmak her babayiğidin hakkı değil. Bedirhan Bey yıllardır kendi kurduğu spor kulüplerini yaşatarak başarılar kazandırmış bir isim, Yeni Diyarbakırspor’dan sonra şimdide 1968 Diyarbakırspor’u profesyonel liglere yükseltmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Kulüp Başkanımız Bedirhan Akyol görevde bulunduğum süre içerisinde her imkanını seferber ederek takımın yanında oldu, iyi bir idarecilik örneği sergiledi, Akyol gibi başkanlarla çalışmak her teknik direktöre nasip olmaz, kendisine sezon boyunca verdiği emeklerinden ötürü takımım adına teşekkür ediyorum, inşallah gelecek sezon kendisine şampiyon olan bir takımla hediyesini vereceğiz’’ Diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Spor Merkezi

Çok Okunan Haberler