Türkiye İkincisi Başarılı Futbolcuları Erzurumspor Kaptı

Kısa bir süre önce faaliyete başlamasına rağmen alt yapıdaki başarılı çalışmalarıyla örnek bir kulüp haline gelen Diyarbakır Inter Futbol Kulübü, yetiştirdiği başarılı oyuncuları Süper Lig ve 1.Lig'e kazandırmaya devam ediyor.

Türkiye İkincisi Başarılı Futbolcuları Erzurumspor Kaptı

Geçen sezon Türkiye ikincisi olan U-14 takımının başarılı isimleri orta alan oyuncusu Mevlüt Sarı, savunma oyuncusu Berdan Kızıl ve kaleci Muhammed Emir Azbay, Erzurumspor'a geçti.

Üç futbolcu da Erzurum'a giderek yeni kulüplerine katıldı. Futbolcu yetiştirme fabrikası haline gelen Diyarbakır Inter Futbol Kulübü, son 3 yılda 12 genç ismi Süper Lig ve 1.Lig'e kazandırdı.

Geçen sezon Türkiye ikincisi olan U-14 takımında başarılı bir performans ortaya koyan Berdan Kızıl, Mevlüt Sarı ve Muhammed Emir Azbay, yeni bir alt yapı hamlesi başlatan Erzurumspor'a transfer oldu.

Diyarbakır'da çok büyük bir futbolcu potansiyel olduğunu ifade eden Diyarbakır Inter Futbol Kulübü Başkanı Ahmet Süer, yetiştirdikleri oyuncuların profesyonel liglere gitmesinden gurur duyduklarını söyledi.

ERZURUMSPOR'A TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Süer,"Bugüne kadar 12 oyuncumuz Süper Lig ve 1.Lig'e gitti. Azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. 3 oyuncumuzu  bölgemizin güzide kulübü Erzurumspor'a verdik. Bölge gençlerine verdikleri değer ve ilgiden ötürü Erzurumspor Onursal başkanı Mehmet Sekmen'e, Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal ve titiz bir çalışma örneği ortaya koyan alt yapı teknik ekibine teşekkür ediyoruz. Başarılı olacaklarına ve çok daha iyi yere geleceklerine inanıyoruz. " dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler