Türkiye’nin köklü kulüpleri Diyarbakırlılara emanet

Profesyonel futbol liglerinde mücadele eden spor kulüplerinde son dönemlerde Diyarbakırlı kulüp başkanı ve yöneticilerin sayısı artıyor. İzmir’in köklü kulüpleri Karşıyaka,Bucaspor ve Altay ile Trakya’nın yarım asırlık çınarı Edirnespor’un başkanları Diyarbakırlı.

Türkiye’nin köklü kulüpleri Diyarbakırlılara emanet

Profesyonel futbol liglerinde mücadele eden spor kulüplerinde  son dönemlerde Diyarbakırlı kulüp başkanı ve yöneticilerin sayısı artıyor. İzmir’in köklü kulüpleri Karşıyaka,Bucaspor ve Altay ile Trakya’nın yarım asırlık çınarı Edirnespor’un başkanları Diyarbakırlı.

Edirnespor’un  Genç Başkanı Onur Yaren Ayaydın

Diyarbakırlı olan, Diyarbakırspor tribünlerinde yetişen Onur Yaren  Ayaydın eğitim hayatını da Dicle Üniversitesi’nde tamamladı. Daha sonra ticarete atılan Ayaydın,sporla olan bağını da koparmadı. Genç iş insanı 3.Lig ekibi Edirnespor’da uzun yıllar futbol şube sorumluluğu başta olmak üzere önemli görevlerde bulundu. 2022 yılında kulüp başkanlığına seçildi. Ayaydın’ın başkanı olduğu Edirnespor, 3.Lig 1.Grup’ta bu sezonun ilk yarısını Play-Off potası içerisinde tamamladı. Ayaydın, Edirne spor camiasında sevilen yapısıyla dikkat çekiyor.

Türk Futbolunun Yeni Çınarı Altay’ın Yeni Başkanı Murat Pervane

Murat Pervane, 1977 İzmir doğumlu ancak aslen Diyarbakırlı olup ailesi Diyarbakır’da yaşıyor ve memleketiyle olan bağını hiç koparmadı. Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede Türk sporunun 110 yıllık çınarı Altay’a başkan oldu. Daha önce İzmir ekibinde yöneticilik yapan Pervane’nin hedefi önce Altay’ı 1.Lig’de tutmak, ardında da transfer yasağını kaldırmak ve doğru bir planlama ile Süper Lig’e taşımak.

Mersin’in Yeni Umudu YMİY’nin Futbol Şubesi Mustafa Dengiz’e Emanet

Genç iş insanı Mustafa Dengiz, daha önce Diyarbakırspor ve Amedspor’da yöneticilik yapan Dengiz ailesine mensup. “Çocukluğum ve gençliğim Diyarbakırspor tribünlerinde geçti” diyen Mustafa Dengiz, daha sonra işleri nedeniyle yerleştiği Mersin’de futbolla olan bağını devam ettirdi. İki yıl önce Yeni Mersin İdman Yurdu yönetimine girdi, Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapıyor. Mersin ekibi geçen sezon 3.Lig’de şampiyon oldu, bu sezonun ilk yarısını da 2.Lig Beyaz Grup’ta  zirve yarışının içerisinde tamamladı.

Azat Yeşil Efsane Karşıyaka’nın Başına Geçti

Diyarbakırlı iş insanı Azat Yeşil, daha önce üst liglerde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptığı İzmir’in köklü kulübü Karşıyaka’ya bu sezon başkan oldu. Uzun yıllardır transfer yasağı olan 112 yıllık  Karşıyaka’nın  transfer tahtasını açtı, yaptığı hamlelerle kulübü yeniden ayağa kaldırdı.

Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş ve 2.Başkan Mehmet Sevinç

Diyarbakırlı iş insanları İzmir’in köklü kulüplerinden Bucaspor’u da yeniden ayağa kaldırdı.

2.Lig’de yer alan Bucaspor 1928’in başkanı Cihan Aktaş ve 2.başkan Mehmet Sevinç, 3 yıl önce borçlarından dolayı kapanan Bucaspor’un yerine Tire 1922Spor’u devralarak ismini değiştirdi. 2.Lig’e çıkardıkları Bucaspor 1928 geçen sezon 2.Lig’de Play-Off finali oynadı ancak Şanlıurfaspor’a yenilerek 1.Lig’e çıkamadı. İzmir ekibi bu sezon 2.Lig Beyaz Grup’ta en büyük şampiyonluk adayları arasında yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz