Varmısın, yokmusun

Bu sorunun cevabı bugünkü Büyükşehir Belediyespor kongresinde verilecek. 11 kişilik yönetimin belediye bürokratları ve sivil unsurlardan oluşması bekleniyor. Bugün oluşacak tablo Diyarbakırspor’un geleceğini de tartışma konusu yapacak.

Varmısın, yokmusun

SAAT 11.00’DA B.ŞEHİR BELEDİYESİ’NDE

Kamuoyunu uzun süredir meşgül eden Diyarbekirspor projesinde kader günü. Büyükşehir Belediyespor’un bugün yapılacak olağanüstü kongresinde bu konunun ele alınması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de onay verdiği projenin hayata geçirilerek Sarı-Kırmızılı kulübün adının Diyarbekirspor olarak değiştirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Diyarbakırspor’un borç batağında olması gerekçe gösterilerek ağırlık verilen bu projenin kamuoyu nezninde tutup tutmayacağı ise oluşturulacak yönetim tarzına, kulübün siyasetten uzak tutulup tutulmayacağına ve vizyon olarak yapacağı icraatlara bağlı olduğu yorumlanıyor.

HEM BELEDİYEDEN HEM DIŞARIDAN

Saat 11.00’da Büyükşehir Belediyesi’ne ait Burhan Karadeniz Cep Sineması’nda yapılacak kongrede Metin Kılavuz’un başkan olacağı söyleniyor. Yönetimin ise karma olacağı ifade ediliyor.Daha önce adı geçen  Diyarbakırspor’un eski yöneticileri listeye girmeyi kabul etmezken,11 kişilik listede 5 belediye bürokratı ve 6 dışarıdan yönetici olacağı öğrenildi.

RENKLER AYNI,ARMA DEĞİŞECEK

Hazırlanan plana göre mevcüt Diyarbakırspor devam ettiği için bu kulübün renkleri Sarı-Kırmızı olarak devam edecek. Zaman içerisinde renklerin Yeşil-Kırmızı olarak değiştirilmesi amaçlanıyor. Kulübün mevcüt armasının değiştirileceği ve isim değişikliği halinde bunun fikstür çekimine yetiştirilmesi için hemen dernekler il müdürlüğü’ne müracaat yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz