(Video) Galatasaray-Fenerbahçe süper kupa maçı için erteleme kararı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa maçı önce krize dönüştü, ardından ileri bir tarihe ertelendi.

(Video) Galatasaray-Fenerbahçe süper kupa maçı için erteleme kararı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa maçı önce krize dönüştü, ardından ileri bir tarihe ertelendi.

Maça saatler kala Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa'da, Suudi yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmeyeceği öne sürüldü. 

Yasağı koyanın Suudi hükümeti olduğu iddia edildi. İki kulüp yasağın kaldırılmasını talep etti. Talepler karşılanmazsa takımlar sahaya çıkmama kararı aldı. Bu görüşme trafiği olumlu sonuçlanacak gibiydi ancak bir süre sonra konunun sonuçlanmadığı anlaşıldı. Kriz sürerken TFF ve kulüp başkanları görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sonrası önce kulüplerin maça çıkacağı açıklandı. 

Ancak Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak isteyen Fenerbahçe ve Galatasaray, kamp yaptığı otelden ayrılmadı.  Yaşananların ardından Riyad'daki Süper Kupa finali iptal edildi ve ertelendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz