Wushu Kung-Fu Türkiye Şampiyonası için il seçmeleri yapıldı

Diyarbakır'da 28-29 Ocak tarihlerinde Wushu Kung-Fu Türkiye Şampiyonası Sanda ve Taolu il seçmeleri yapıldı. Seçmelere 57 erkek 44 kız olmak üzere toplamda 101 sporcu katıldı.

Wushu Kung-Fu Türkiye Şampiyonası için il seçmeleri yapıldı

Müsabakalar büyük çekişmelere sahne olurken, sporcular birbirlerine üstünlük kurmak için büyük mücadele sergiledi. Wushu Kung-Fu il seçmelerine Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ömer Buğday, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Bilal Şen ve çok sayıda sporsever katıldı. 

  Wushu Kung-Fu İl Temsilcisi Ramazan Şenol, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada Diyarbakır'da her zaman ayrı bir yeri olan Wushu Kung-Fu branşının tekrar canlanmasını, gençlerin heyecan ve azimlerini seçmelerde görmekten dolayı gururlandığını söyledi. Şenol, "Yaptığımız çalışmalarımız kentte wushu branşının bilinirliliği daha fazla artırmak olacaktır. Artık diğer sporlar gibi Wushu Kung-Fu ile ilgili programlar ve organizasyonları daha fazla yapmaya başlayacağız. Diyarbakır ilimizde yeniden Wushu Kung-Fu branşın gelişmesinde destek olan Türkiye Wushu Kung-Fu Federasyon Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz'e, büyük cesaret göstererek yarışmalarda mücadele veren sporcu kardeşlerime, antrenör arkadaşlarıma ve hakemlerimize teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Spor Merkezi