Yasaklar Çözümsüzlüktür

Diyarbekirspor yönetimi taraftara maç yasağının çözümsüzlüğün dayatması olduğunu söyledi.

Yasaklar Çözümsüzlüktür

Kulüpten yapılan açıklamada, bölgemizi profesyonel futbol liglerinde temsil eden takımlara son yıllarda deplasman maçlarında uygulanan seyirci yasakları kabul edilemez boyutlara ulaştığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi;

KABUL EDİLEMEZ

Bu durum hem kulüplerimizi hem de kulüplerimizin maç yapmak için gittiği kentlerdeki taraftarlarını mağdur etmektedir. İl ve İlçe Spor Güvenlik Kurulları'nın güvenlik kaygısına dayandırarak verdiği bu kararlar sorunları çözmek yerine daha çok derinleştirirken,özelde bölgemizde genelde ise ülkemizde sporun gelişmesine hizmet etmemektedir. Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'ne ve diğer bölge kulüplerimize son yıllarda deplasman maçlarında uygulanan seyirci yasaklarının son bulması için ilgili kurum ve kuruluşları sorumluluk alarak çözüm üretmeye davet ediyoruz.

ÇÖZÜMSÜZLÜKTÜR

Zor bir dönemden geçen ve birlik-beraberlik ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyan ülkemizin geleceği için bu yasaklar son bulmalıdır. Yasaklar hiç bir zaman çözüm değildir. Aksine sporun ruhuna uygun olarak her takımın taraftarları tribünlerde yer almalıdır ve bu durum sporumuzun gelişmesine,barış ve kardeşlik ruhunun güçlenmesine hizmet edecektir. Kulübümüz, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü başta olmak üzere bölgemizdeki kulüplere uygulanan seyirci yasaklarının son bulması için atılacak her türlü adımı ve işbirliğini destekleyecektir.

Kaynak: Spor Merkezi

Çok Okunan Haberler