Yaşananlar cezasız bırakılmamalı

Kamuoyunda büyük infial yaratan Bursaspor-Diyarbekirspor maçındaki olaylarla ilgili Yeşil-Kırmızılı kulüpten açıklama geldi.

Yaşananlar cezasız bırakılmamalı

DİYARBEKİRSPOR’DAN BURSA AÇIKLAMASI

Bursaspor maçındaki olaylar ve futbolculara yönelik geniş kapsamlı açıklama yapan Diyarbekirspor kulübü, yaşananların vicdanları derinden yaraladığına dikkat çekerek faillerin hesap vermesi için Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere tüm ilgilileri göreve çağırdı.

 Yaralanan futbolcuların tedavi altına alındığını açıklayan Yeşil-Kırmızılı kulüp, ülkenin kardeşliğine zarar veren bu provakasyona rağmen sağduyu ve metaneti elden bırakmayacaklarının altını çizdi.

“Sporun birleştirici ruhuna hizmet etmesi gereken yeşil sahalarda yaşanan olaylar hiçbir şekilde kabul edilemez.” 

İfadeleriyle başlayan açıklamada, Bursaspor’lu futbolcuların insan vicdanını yaralayan eylemler sergilediğine vurgu yapıldı.

Açıklamada,

”Bursa’da oynadığımız Bursaspor karşılaşmasında rakip takım futbolcuları tarafından spor dışı, vicdan sızlatan saldırılar tüm spor kamuoyunu derinden yaralamıştır. Saha içerisinde başlayan saldırılar soyunma odası koridorlarında devam etmiş, futbolcularımızdan Bünyamin Yürür, Serhat Enes Çalışan, Seymen Yağmur ve Cem Çelik yaşanan linç girişimi nedeniyle ciddi yaralanma ve travma geçirmişlerdir. Tedavi altına alınan futbolcularımızın ve kulübümüzün haklarını korumak için tüm yasal yollara başvuracağız.”

İfadelerine yer verildi.

VAHŞETİN FAİLLERİ CEZALANDIRILMALI, BURSA EMNİYETİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Bursa emniyetinin iyi niyetle olaylara müdahale ederek daha vahim olayların önüne geçtiği ifade edilen açıklamada, Futbol Federasyonu ve ilgili kurumlara sorumluların cezalandırılması için çağrı yapıldı. Açıklamada,

” Bursa’da olayları başlatanlar ve Türkiye’nin gündemine giren çirkin görüntülere sebep olanların futbolcular olması da ayrıca düşündürücüdür. Futbol Federasyonu ve ilgili tüm birimleri, geçmişte yaşayan ve zamanında gerekli işlemler yapılmadığı için bundan cesaret alınarak bugün bu noktaya kadar gelen olaylarla ilgili gereğini yapmaya davet ediyoruz. Bugün  bu vahşeti yapanlara bedel ödettirmezseniz yarın çok daha büyük olaylara zemin hazırlarsınız.

Bursa’da yaşanan olayların büyümesini önlemek ve futbolcularımızı, kafilemizi korumak için büyük bir gayret gösteren Bursa emniyetine teşekkür ediyoruz.”

denildi.

OLAYLARA NEDEN OLANLAR FUTBOLCULAR VE PROVOKATÖR TARAFTARLARDIR

Yaşanan provokasyona rağmen sağduyu ve metaneti elden bırakmayacaklarının altını çizen Diyarbekirspor’un açıklamasında şu ifadelere yer verildi ;

”Bu vahim olayları yapanlar spor ahlakından ve insanlıktan nasibini almayan Bursaspor’lu futbolcular ve onlara destek veren taraftar görünümlü provokatörlerdir.  Kafile olarak Bursaspor yönetimiyle ilgili sıkıntı yaşamadık. Bursaspor Başkanı ve yöneticileri üzgün olduklarını ifade ettiler.

Bizler Diyarbekirspor kulübü olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sporun birleştirici ruhu doğrultusunda saha içerisinde kalmaya, medeniyetler beşiği şehrimize ve taşıdığımız armaya layık şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiçbir tahrik,provokasyon ve sporun ruhuyla bağdaşmayan eylem bizi bu paha biçilmez  misyonun dışına çıkaramayacaktır. Bizler kardeşliğin çimentosu, medeniyetin simgesi ve mertliğin sigortası 12 bin 500 yıllık Diyarbakır’ın şanlı ve şerefli ismini ve misyonunu taşıyoruz. “

KAMUOYU DESTEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI VE BUCA MAÇINA DAVET

Türkiye kamuoyunun büyük bir sağduyu göstererek olayları kınadığını anlatan kulübün açıklamasında, Pazar günü yapacakları Bucaspor 1928 maçı için de destek çağrısı yapıldı.

Açıklama şu sözlerle tamamlandı;

”Bursa’da maruz kaldığımız saldırıların ardında destek olan ülkemizin her yerindeki tüm kesimlere ve sağduyunun sesi olan herkese teşekkür ediyoruz.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler