Yeni Diyar artık A.Ş.

Spor Toto 3.Lig'e çıkmak için son engel olan Play-Off final maçını bekleyen Yeni Diyarbakırspor, kulübün geleceği açısından çok önemli olan bir kararı hayata geçirdi.

Yeni Diyar artık A.Ş.

Şirketleşme için yasal prosedürleri yerine getiren Yeşil-Kırmızılı kulübün adı Yeni Diyarbakırspor A.Ş olarak değiştirilirken,kulüp hisselerinin yüzde 60'ına sahip Fevzi İlhanlı ve yüzde 40'ına sahip Bedirhan Akyol, 5 kişilik A.Ş'nin eşit yetkilere sahip ortakları oldu.

BAL 2.Grup'ta sezonu şampiyon tamamlayarak önümüzdeki günlerde TFF'nin belirleyeceği tarih ve tarafsız sahada yapılacak 3.Lig'e yükselme final maçını oynamaya hak kazanan Yeni Diyarbakırspor, profesyonel lige çıkmadan kurumlaşma adına önemli bir kararı hayata geçirdi.

UEFA kriterlerine göre 5 yıl içinde tüm kulüpler şirket statüsüne geçmek zorunda kalırken, Yeni Diyarbakırspor bu konudaki yasal adımları tamamladı. Dün yapılan kongrede hem kulübün A.Ş olması karara bağlandı, hem de takımın 3.Lig'e çıkmasından sonra kendi tesisini ve profesyonel bir kadro tarafından yönetilmesi için atılması gereken adımlar ele alındı.

Kulübün tüzüğü de A.Ş koşullarına göre değiştirilirken, yasaya göre en az 5 kişi olmak zorunda olan A.Ş'ye 5 yönetici belirlendi.

İKİ BAŞKAN DA EŞİT YETKİLERE SAHİP

Yeni Diyarbakırspor A.Ş'nin başkanlığına Fevzi İlhanlı getirilirken, 2.başkanlık görevini üstlenen Bedirhan Akyol ve İlhanlı kulüp ve A.Ş ile ilgili kararlarda 'eş başkanlık sistemi'ne uygun olarak eşit yetkilere sahip olacak. Kulüp hisselerinin yüzde 60'ı İlhanlı'ya, yüzde 40'ı da Akyol'a ait oldu.

TFF İl Temsilcisi Mehmet Altındağ'ın divan başkanlığını yaptığı toplantıda konuşan Yeni Diyarbakırspor A.Ş Başkanı Fevzi İlhanlı, Bulgaristan 2.Lig'inde lider olan Etr isimli kulübün de en büyük hissedarı olduğuna dikkat çekerek, kulüplerin artık şirket mantığı ile yönetilmesi gerektiğini söyledi.

'HİSSELERİ İLERİDE HALKA AÇACAĞIZ'

İlhanlı,”Kulüplerimiz bugün maalesef mali açıdan iflasın eşiğindedir.Bunun nedeni gelir ve giderlerin birbirini karşılamaması, yöneticilerin borç para vermesidir. Avrupa'da tüm kulüpler şirketleşiyor. Zaten UEFA da bunu öngörüyor. Şirket olursa borç olmaz.O sezonki bütçeye göre hedef belirlersiniz.Başarı geldikçe borsaya girer, bilmem başka ticari işler yaparak kazanırsınız. Yeni Diyarbakırspor A.Ş oldu ama halkın takımı olacak. 3.Lig'e çıktıktan sonra hisseleri halka arz ederiz. O zaman kim kulübe hizmet etmek istiyorsa ve bu ile dahil olmak istiyorsa gelir. Yarın biz tıkanırız, başkaları almak ister deriz ki hisse sahipleri ve bu halk karar verecek. Buna göre delegelik sistemini de getireceğiz. Ben veya Bedirhan başkan,farkımız yok. Esas olan bu kentin başarısıdır. İleride çok daha güzel projelerimiz olacak.” dedi.

SİİRT'TE ÖYLESİNE BİR MAÇ !

Bu arada BAL 2.Grup'ta normal sezonu lider tamamlamayı garantileyen Yeni Diyarbakırspor, gruptaki son maçında ligi 2'inci bitirmeyi tamamlayan ancak 3.Lig'e çıkmak için 2 eleme turu geçmek zorunda olan Siirt Gençlerbirliği ile bugün deplasmanda karşı karşıya gelecek. Siirt Atatürk Stadı'ndaki maçın başlama saati 13.30. Bugün sona erecek normal lig maratonundan sonra önce Play-Off'a kalan 13 grup ikincisi arasında ilk eleme turu maçları yapılacak. Tarafsız sahada yapılacak maçlar sonunda 5 takım 2.tura kalacak. 2.tur maçları 13 grup şampiyonu ve ilk elemeyi geçen 5 grup ikincisi arasında tarafsız sahada tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak. 18 takımdan 9'ü Spor Toto 3.Lig'e çıkacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz