YENİ DİYAR A.Ş OLUYOR

İş adamı Fevzi İlhanlı’nın ortak olduğu Yeni Diyarbakırspor şirketleşiyor. İlhanlı’nın takıma 4-5 yeni transfer yapacağı öğrenilirken, profesyonel liglerde görev yapan bir teknik direktörle anlaşılmak üzere olduğu öğrenildi.

YENİ DİYAR A.Ş OLUYOR

ORTAKLIK ANLAŞMASI YAPILDI

Bölgesel Amatör Lig (BAL)  2.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Diyarbakırspor’dan önemli karar. Kulüp şirketleşme kararı aldı. İstanbul’da bir araya gelen kulüp başkanı Bedirhan Akyol ve iş adamı Fevzi İlhanlı ortaklık konusunda anlaştı. Buna göre şirketleşecek olan kulübün hisselerinin yüzde 60’ını İlhanlı gruba ait olurken, geriye kalan hisselere Akyol ve diğer yöneticiler ortak olacak.

Şirketleşme ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra genel kurul kararı alınarak kulübün adı Yeni Diyarbakırspor A.Ş olarak değiştirilecek.

HARCAMALAR İLHANLI’YA AİT

Ortaklık anlaşmasını Fevzi İlhanlı ile birlikte İstanbul’da imzalayan Bedirhan Akyol, bu anlaşmanın kulüp yararına olduğunu söyledi. Akyol,”Fevzi bey sporu seven bir iş adamıdır. Kulübü bugüne kadar kendi imkanlarımız ve arkadaşlarımızın desteğiyle getirdik. Tek başımıza bu mücadeleyi yürütmemiz zorlaşmıştı. Fevzi bey de bu işe gönüllü oldu. Diyarbakır yararına bir çalışma oldu. Ligin ikinci yarısında kulüple ilgili tüm maddi harcamalar,transfer ve yönetme tasarrufu kendisinin olacak. Bizler de yardımcı olacağız. Yeni Diyarbakırspor büyüyerek  yoluna devam edecektir. İlk yarıdaki harcamaları biz yaptık. İkinci yarıda maddi yükü Fevzi bey omuzlayacak. ” dedi.

‘3.LİG İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ’

İş adamı Fevzi İlhanlı da Yeni Diyarbakırspor’u 3.Lig’e çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. İlhanlı,”Bu kulübü bugünlere getiren herkese teşekkür ediyorum. Bizler de bu mücadeleye dahil olduk. Sporu ve memleketimizi sevmenin dışında bir beklentimiz yok. İki kanatlı bir yönetim olacak. İşlerimden dolayı  sürekli Diyarbakır’a gelemiyorum. Bu nedenle Diyarbakır’dan bu işi yöneten bir ekip olacak. Bedirhan bey işin içinde olmaya devam edecek. İlk hedefimiz 3.Lig’e çıkmaktır. Transfer konusunda profesyonel liglerde oynamış 4-5 futbolcu ile anlaşmak üzereyiz. ” diye konuştu.

Bu gelişmelerden sonra profesyonel liglerde görev yapmış bir teknik direktörün takımın başına getirilmek istendiği ve bu konuda girişimlerde bulunulduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz