Yeni Diyar'dan devam kararı

Yeni Diyarbakırspor’daki yönetim belirsizliği çözüldü. Fevzi İlhanlı ve Bedirhan Akyol kulübü bir yıl daha yönetme kararı aldı. Transfer politikası ise ‘yüzde yüz yerli’ şeklinde değiştiriliyor.

Yeni Diyar'dan devam kararı

BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM

Geçen sezon ilk kez mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’de grubunu şampiyon tamamlayıp final oynayan ancak K.Maraş Belediyespor’a yenilerek 3.Lig’i kapısından dönen Yeni Diyarbakırspor’da yönetim kaosu son buldu. Kulübün ortakları Fevzi İlhanlı ve Bedirhan Akyol, İstanbul’da bir araya gelerek ‘devam’ kararı aldı. Fevzi İlhanlı, daha önce istifa eden Akyol’a ‘Sen olmazsan ben de olmam.Ya ikimiz birlikte devam ederiz ya da beraber bırakırız.Geçen yıl başarısız olmadık. Sadece statü adaletsizliği yüzünden 3.Lig’e çıkamadık. Başladığımız işi tamamlayalım.İyi takım kurarak 3.Lig’e çıkalım.Eğer çıkamazsak o zaman sezon sonunda beraber gideriz.” dedi. Bunun üzerine taraflar birlikte çalışmaya devam ederek yönetimi sürdürme kararı aldı.

FC ETAR AÇILIŞA GETİRİLECEK

Fevzi İlhanlı, yüzde 65’ine sahip olduğu Bulgaristan 1.Ligi’nin yeni takımı FC Etar’ı Y.Diyarbakırspor’un sezon açılışına getirme sözü verdi. Maçın tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacak. Bu maçın Atatürk Stadı’nda oynatılması planlanıyor.

Yeşil-Kırmızılı kulübün transfer politikası da belli oldu. Geçen sezonki kadrodan 4-5 futbolcu hariç tekrar anlaşmama kararı çıkarken,transferde yerli oyuncuların tercih edilmesi kararlaştırıldı. Profesyonel lig deneyimi olan futbolcuların yanı sıra BAL’da etkili performans gösterenler tercih edilecek. Bu arada teknik direktörlük için de yerli isimlerden karar kılınacağı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz