Yeni Diyar'ın rakibi K.Maraş

Yeni Diyarbakırspor’un Spor Toto 3.Lig’e yükselme finalindeki rakibi K.Maraş Belediyespor oldu.

Yeni Diyar'ın rakibi K.Maraş
Tarihi karşılaşma 29 Nisan Pazar günü Şanlıurfa GAP Arena Stadı’nda oynanacak.

BAL’DA TÜM GRUPLARIN EN GOLCÜSÜ Bölgesel Amatör Lig’de normal lig maratonunu 2.Grup’ta şampiyon tamamlayarak Play-Off’larda direkt final oynama hakkı kazanan Yeni Diyarbakırsapor’un finaldeki rakibi belli oldu. Spor Toto 3.Lig’e çıkmak için son engel olan finalde Kahramanmaraş Belediyespor’la eşleşen Yeni Diyarbakırspor’un tarihi mücadelesi 29 Nisan Pazar günü Şanlıurfa’da oynanacak. GAP Arena’da yapılacak maç saat 14.30’da başlayacak. Eleminasyon sistemi geçerli olduğu için maçı kazanan takım 3.Lig’e çıkacak. 90 dakikada eşitlik bozulmazsa penaltılara geçilecek. Burada da beraberliği devam ederse 3.Lig’e çıkan takımı seri penaltı vuruşları tayin edecek.

Normal lig maratonunda 3.Grup’ta yer alan K.Maraş temsilcisi 50 puanla grup şampiyonu oldu. 20 maçta 17 galibiyet,2 beraberlik ve 1 yenilgi alırken,attığı 58 gole karşılık kalesinde 14 gol gördü.

ÇUĞ GİTTİ, TAKIM ÖZ’E EMANET Bu arada final maçına Diyarbakır’da hazırlanan Yeni Diyarbakırspor’da sürpriz bir gelişme oldu. Teknik Direktör Timuçin Çuğ’un görevinden ayrılarak kenti terk ettiği belirtilirken, final maçına yardımcı antrenör Yüksel Öz’le çıkılacağı kaydedildi.

Yönetimin Play-Off’a kalma primi olan 40 bin TL için yarına kadar ödeme sözü verdiği belirtilirken, takımın yarın Şanlıurfa’ya giderek kampa gireceği açıklandı.

Şanlıurfa’daki final maçına büyük önem veren Yeni Diyarbakırspor’un Pazar sabahı otobüs seferleri düzenleyeceği ifade edilirken,kaptan Oktay Kahraman rakip kim olursa olsun 3.Lig’e çıkmak istediklerini söyledi. Kahraman,”Final maçlarının havası farklıdır.Rakibimiz grubunda çok iyi işler yapmış ancak biz de grubumuzu şampiyon tamamladık. Onlarda tecrübeli oyuncular var, bizde de hem tecrübeli hem de kaliteli futbolcular var. Burada önemli olan takım oyununu iyi oynamaktır. Her şeyimizi ortaya koyarak inşallah Pazar günü 3.Lig ekibi olarak Diyarbakır’a döneceğiz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz