Yenişemediler!

Türkiye Kupası'nın sürpriz takımı Amedspor, çeyrek final ilk maçında evinde Fenerbahçe ile 3-3 berabere kaldı. Boş tribünler önünde oynanan maçta Amedsporlu futbolcular kendilerine verilen cezayı maçın başında protesto etti.

Yenişemediler!

Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Amedspor sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Ev sahibi ekibin cezası nedeniyle boş tribünler önünde oynanan maçtan 3-3'lük beraberlik çıktı. Amedspor kupada şu ana kadar yenilgi yüzü görmedi. Rövanş Mart ayında oynanacak. Amedsporlu futbolcular maça 'Çocuklar ölmesin, maça gelsin' pankartıyla çıktı. Futbolcular, kendilerine verilen seyircisiz oynama cezasına da saha içinde bir süre hareketsiz kalarak tepki gösterdi.

Maç golle başladı. Amedspor ilk atağında golü buldu. 10'uncu dakikada ceza sahası dışından atılan şutu Fenerbahçe kalecisi Fabiano sektirdi. Dönen topa Şehmuz Özer vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Amed'in sevinci kısa sürdü. 4 dakika sonra Ramazan Civelek maça dengeyi getirdi. 43'te ise Fenerbahçe Fernandao'nun golüyle öne geçti. Sağ kanattan yapılan ortaya Brezilyalı futbolcunun kafa vuruşu skoru 2-1'e getirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. 67'de Amedspor beraberliği yakaladı. Golü atan isim Ferdi'ydi. Üç dakika sonra bu kez Amedspor'da Yusuf sahneye çıktı ve takımını 3-2 öne geçiren golü kaydetti. Fenerbahçe'den Volkan Şen skoru eşitledi: 3-3.

Stat: Seyrantepe DİSKİ

Hakemler: İlker Meral, Hakan Yemişken, Ahmet Ayaz

Amed Sportif Faaliyetler: Levent Taşkın, Mehmet Abdullah Çoban, Şevket Güngör, Ercan Çapar, Şehmus Özer (Dk. 90+2 Ercüment Balıkçı), Yusuf Yağmur, İbrahi?m Ferdi? Coşkun (Dk. 84 Caner Erdoğan), Başaran Balcı, Teki?n Adar (Dk. 63 Önder Karaboğa), Mansur Çalar, Sercan Özçelik

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Michal Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topuz (Dk. 62 Uygar Mert Zeybek), Diego Ribas (Dk. 46 Meireles), Ramazan Civelek, Alper Potuk, Fernandao (Dk. 46 Volkan Şen)

Goller: Dk. 10 Şehmus Özer, Dk. 68 İbrahim Ferdi Coşkun, Dk. 70 Yusuf Yağmur (Amed Sportif Faaliyetler), Dk. 14 Ramazan Civelek, Dk. 44 Fernandao, Dk. 76 Volkan Şen (Fenerbahçe)

Sarı kart: Dk. 55 Mehmet Topuz (Fenerbahçe)

Amedspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe ile 3-3 berabere kaldı. Seyrantepe Diski Spor Tesisleri'nde seyircisiz oynanan mücadelede Amedspor'un gollerini 10. dakikada Şehmus, 68. dakikada Ferdi Coşkun ve 70. dakikada Yusuf Yağmur atarken konuk ekip Fenerbahçe'nin gollerisi ise 14. dakikada Ramazan, 44. Fernandao ve 76. dakikada Volkan Şen kaydetti. Bu karşılaşmanın rövanşı 1-2-3 Mart tarihlerinden birinde oynanacak.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI!

10'uncu dakikada Amed Sportif'in geliştirdiği ilk atakta golü buldu. Sol kanattan Sercan'ın sert şutunda, kaleci Fabiono, yumruklarıyla uzaklaştırmaya çalıştığı top, Şehmus'un önüne düştü. Şehmus'un şık vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.

14'üncü dakikada Kadlec'in pasıyla ceza sahası çizgisi önünde buluşan Diego, geçmeye çalıştığı Mansur'un dokunduğu topu alan Ramazan, ceza sahasına girer girmez sert şutunda top kaleci Levent'in sağından ağlara gitti: 1-1.

32'inci dakikada Fenerbahçe'ye göre sol kanatta, korner çizgisine yakın yerde kazanılan serbest atışı kullanan Diego'nun şutunu, kaleci Levent zor da olsa kornere çeldi.

35'inci dakikada Amed Sportif adına gelişen atakta sol kanatta topla buluşan Mansur'un sert şutunu Kjaer, kafa ile çıkardı.

36'ıncı dakikada Fenerbahçe'nin bu kez sol kanattan geliştirdiği atakta topla buluşan Şener'in ceza zahasına sert ortasını iyi takip eden Fernandao'nun kafa şutunda top auta çıktı.

42'nci dakikada Amed Sportif'in sol kanattan kazandığı korner atıaşını Yusuf kullandı. Uzak kale direğine inen topu iyi takip eden Sercan'ın şutunda kaleci Fabiono çıkardı. Devam eden atakta bu kez solda Kjaer'in elle oynaması sonucu Amed Sportif'in kazandığı serbest vuruşu Ferdi kullandı. Ferdi'nin sert şutunda kaleci Fabiono, topu kornere çeldi.

44'üncü dakikada gelişen kontratakta sağ kanatta etkili olan Şener'in ceza sahasına kestiği topa iyi yükselen Fernando'nun kafa şutunda top ağlarla buluştu: 1-2.

60'ıncı dakikada defanstan atılan derinleme pasla buluşan Volkan Şen'in ceza sahasına girer girmez kalece Levent ile karşı karşıya kaldı. Volkan Şen, topu kale direğinin yanından auta gönderdi.

61'inci dakikada Fenerbahçe'nin Hasan Ali Kaldırımla etkiil oldu. Sol kanattan Hasan Ali'nin yaptığı ortayı iyi takip eden Meıreles'in kafa vuruşunda top kaleci Levent'te kaldı.

68'inci dakikada orta alandan derinleme pasla ceza sahasına giren Yusuf, korner çizgisine indikten sonra geriye çıkardığı topu önünde bulan Ferdi'nin plase şutunda top kalece Fabiano'nun sağından ağlarla buluştu: 2-2.

70'inci dakikada Amed Sporti atağında sol kanattan Yusuf, ceza sahasında, uzak kale direğine gönderdiği sert şutunda top filelerle buluştu: 3-2.

76'ıncı dakikada Meıreles'in uzun pasıyla topla buluşan Volkan Şen, şık bir çalımla Sercan'ı geçtikten seri hareketlerle ceza sahasına girer girmez kaleye gönderdiği sert şutunda topu ağlara gönderdi: 3-3.

84'üncü dakikada Fenerbahçe'nin geliştirdiği atakta defanstan seken topu iyi takip eden Meıreles'in ayağını uzattığı topu kaleci Levent, daha seri davrandı.

İŞTE İLK 11'LER

Amedspor: Levent - Sercan, Şevket, Mehmet, Başaran, Ercan, Mansur, Ferdi, Yusuf, Adar, Şehmus

Fenerbahçe: Fabiano - Şener, Kjaer, Kadlec, Şener, Mehmet Topuz, Josef De Souza, Diego, Ramazan, Alper, Fernandao

FENERBAHÇE'DE 9 EKSİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Amedspor maçının kadrosuna Van Persie, Nani, Mehmet Topal, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Bruno Alves, Abdoulaye Ba, Ozan Tufan ve Lazar Markovic'i sakatlık problemleri ve dinlendirme gibi gerekçelerle dahil etmedi.

FENERBAHÇE'DEN BİR İLK!

Fenerbahçe Futbol Takımı, ilk kez bir deplasmana günübirlik gitti. Sabah 09.00'da uçakla Diyarbakır'a giden sarı lacivertliler, karşılaşmadan hemen sonra İstanbul'a dönecek. Diyarbakır'da Fenerbahçe'nin kafile başkanlığını kulüp genel sekreteri Mahmut Uslu yapıyor.

MAÇ SEYİRCİSİZ AMA...

Amedspor-Fenerbahçe karşılaşması, ev sahibi takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak. Ev sahibi takımın taraftarları, tribünleri dolu gösterme hissi yaratmak için üzerinde taraftar motifleri bulunan dev bir pankartı tribüne açtı. Bu arada stat dışında toplanan bir grup Amedspor taraftarı, takımları lehine tezahürat yaptı.

DENİZ NAKİ CEZALI

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 'ideolojik propaganda' yaptığı gerekçesiyle 12 maç ceza verdiği Amedsporlu Deniz Naki, Fenerbahçe karşılaşmasının kadrosunda yer almadı.

AMEDSPOR PANKARTLA ÇIKTI

Amedspor Futbol Takımı sahaya, "Çocuklar ölmesin, maça gelebilsinler" yazılı pankartla çıktı. İki ekibin oyuncuları karşılaşma öncesinde bu pankartla objektiflere poz verdi.

PROTESTO GÖSTERİSİ

Maç başladığında Amedsporlu futbolcular, seyircisiz oynama ve takım arkadaşları Deniz Naki'ye verilen 12 maçlık cezayı protesto etmek amacıyla oldukları yerde kaldılar. 30 saniye süren eylem sırasında Fenerbahçeli futbolcular hücum etmedi ve kendi yarı alanlarında top çevirdi.

TERRANEO VE ORLANDONİ’NİN SAVAŞ UÇAĞI ŞAŞKINLIĞI

Maç öncesi stat üzerinden geçen iki savaş uçağı sportif direktör Giuliano Terraneo ve kaleci antrenörü Orlandoni’yi şaşırttı. İkili savaş uçaklarının gidişini detaylı bir şekilde inceledi.

GAZDAN VAZGEÇİP SU SIKTILAR!

Maç öncesi stat dışında olaylar çıktı. Polis olaylara ilk önce biber gazıyla müdahalede bulundu. Ancak daha sonra havaya yayılan gazların futbolcuları da etkileyeceği düşüncesiyle bu yöntemden vazgeçildi ve su ile müdahale edildi.

MEIRELES'İN HASRETİ BİTTİ

Aralık ayında dizinden ameliyat olan Raul Meireles'in forma hasreti sona erdi. Portekizli orta saha oyuncusu uzun bir aradan sonra Amed Sportif maçının kadrosunda yer aldı.

ŞEHMUS, GOLDEN SONRA DENİZ NAKİ'YE JEST YAPTI

10. dakikada Amedspor'u 1-0 öne geçiren golü atan Şehmus Özer, golünü 12 maç ceza alan Deniz Naki'ye armağan etmek için onun formasını aldı ve protokol tribününe gönderdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz