Yeşil sahalardan bir Burhan Eşer geçti

Türk futbolu ve Diyarbakır'ın son yıllarda yetiştirdiği en önemli yıldızlardan olan Burhan Eşer, aktif futbolculuk yaşantısını sonlandırdığını açıkladı.

Yeşil sahalardan bir Burhan Eşer geçti

Başarılı futbolunun yanında örnek ahlakıyla da takdir toplayan Eşer ,"Futbol ailesine hizmet etmeye devam edeceğim" diyerek teknik adamlığa başlayacağını açıkladı.

Eşer'in kararını değerlendiren deneyimli gazeteci Saffet Azbay,"20 yıl önce Diyarbekır Amatör Ligi'nde gol rekoru kıran Burhan'ın ilk futbolculuk haberini ben yapmıştım. Aktif futbol hayatına son verdiğine dair haberi yapmak da bana nasip oldu " dedi.

273 Süper Lig,161 TFF 1.Lig , 92 TFF 2.Lig, 51 Türkiye Kupası,5 UEFA Kupası ,1 Türkiye Süper Kupası.

19 yıllık profesyonel futbolculuk kariyerinde 583 resmi maç oynayıp 120 gol atma başarısı gösteren ve aynı zamanda milli takımlarda da forma giyen Burhan Eşer, şampiyonluklar ve başarılarla geçen futbolculuk yaşamına son noktayı koydu.

Başarılarla Dolu Koca Bir Kariyer

Futbola amatör olarak Diyarbakır Yenişehir Belediyespor'da başlayıp daha sonra Diyarbakırspor'a geçerek profesyonelliğe ilk adımını burada atan 38 yaşındaki Eşer, daha sonra Gaziantep FK; Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Mersin İdman Yurdu, Sivasspor, Erzurumspor, Ankaraspor, Akhisarspor, 1461 Trabzon, Bodrumspor ve Isparta 32Spor formalarını giyerek toplam 4 şampiyonluk yaşadı.

Futbolculuk hayatı boyunca kendisine destek veren futbolcu ailesinin tüm bileşenlerine teşekkür eden Eşer, çok sevdiği futbola teknik adam olarak hizmet etmeye devam edeceğini açıkladı.

İlk Golünü Trabzonspor'a Attı

Burhan Eşer, profesyonel futbolculuk kariyerindeki ilk golünü 2004-2005 sezonunda Diyarbakırspor formasıyla Trabzonspor'a karşı kaydetti.

Henüz 19 yaşında olan Burhan, eski Diyarbakır Atatürk Stadyumu'nda seyircisiz oynanan  mücadelede ilk golünü atarken, Diyarbakırspor maçı 3-0 kazanmıştı.

Eşer'in İlk Haberini O Yapmıştı, Veda Haberini de O Paylaştı

Burhan Eşer'in futbolculuk serüveniyle ilgili ilk haberi yapan gazeteci Saffet Azbay, futbolculuğa son noktayı koyduğuna ilişkin haberi de paylaştı.

Azbay, "Diyarbakır Söz Gazetesi'nde spor haberleri yaparken amatör ligleri çok yakından takip ediyorduk.

Burhan Eşer, gol rekoru kırmıştı. Onun ilk haberini biz yaptık. Sezon sonunda Diyarbakırspor'a transfer oldu ve yıldızı parlamaya devam etti. Futbolculuğu ve örnek ahlakı ile hepimizi gururlandırdı. İnşallah teknik adam olarak da büyük başarılara imza atar" diye konuştu.

Kaynak: Spor Merkezi