Yıldırım'a Büyük Çoşku

Aziz Yıldırım, Diyarbakır'da davul-zurna ile karşılandı. Yıldırım Vali ve Cumhuriyet Başsavcısını makamında ziyaret ederk görüştü. Yıldırım "İnşallah kupayı Diyarbakır'da kaldıracağız" dedi.

Yıldırım'a Büyük Çoşku

Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve aslen Diyarbakırlı olan Aziz Yıldırım, Diyarbekirspor'un daveti üzerine geldiği memleketi Diyarbakır'da, "Memleketine hoşgeldin" pankartı ve davul zurna ile karşılandı. Çoşkulu karşılama karşısında duygulanan Yıldırım bir dizi görüşme ve ziyaretlerin yansıra İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'yi ziyaret ederek, görüştü.

BÜYÜK KARŞILAMA YAPILDI

Diyarbekirspor'un daveti ile Diyarbakır'a gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yönetim kurulu üyelerini havalimanında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Diyarbekirspor Başkanı Bilal Kadayıfçıoğlu, Diyarbekirspor yöneticileri ve taraftarları karşıladı.

MEMLEKETİNE HOŞ GELDİN

"Memleketine hoşgeldin" yazılı pankart ve davul-zurna ile karşılanan Yıldırım'a taraftarlar çiçekler verdi. Yıldırım ve beraberindekilerin program kapsamında merkez Sur ilçesine bağlı Soğanlı köyünde giderek orada basket potalarının açılışını yapacakları ve daha sonra protokol ziyaretleri gerçekleştirecekleri öğrenildi.

KUPAYI KALDIRACAĞIZ

Yıldırım ve beraberindekiler, köyde Fenerbahçe marşıyla karşılandı. '1907 okulda 1907 pota' projesi kapsamında Soğanlı İlkokulu'nda 2 potanın açılışını yapan Başkan Yıldırım, bu projede amaçlarını çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu ifade ederek, 9 Mayıs'ta Diyarbakır'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinde kupayı kazanacaklarını söyledi. Yıldırım, "Fenerbahçe Gençlik ve Çocuk Kulübü'nün 1907 okulda 1907 pota projesi kapsamında Soğanlı köyüne geldik. Diyarbakır'da 280 adet pota daha yapacağız. Çocuklarımızı spora yönlendirmek ve bu sporu yaparken kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için bu projeyi Türkiye çapında ulaştırmaya çalıştık. Bugüne kadar 500'den fazla okulda bu projeyi yerine getirdik. Bu projeye destek olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Diyarbakır benim memleketim. Kısa sürede potaları getireceğiz. 9 Mayıs'taki Ziraat Türkiye Kupası finalini Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, kazanıp burada kupayı da kaldırız"dedi.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK

Kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Soğanlı köyü yolunda Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım için yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Yolun bazı noktalarında jandarma ekipleri önlem alırken, bazı tepelere de ağır silahlı güvenlik güçleri konuşlandırıldı. Soğanlı köyündeki açılış programı süresince jandarmaya ait drone havada gezdiği görüldü.

YILDIRIM ZİYARETLERİ

Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra sırasıyla İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'yi ziyaret ederek görüştü. Sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen görüşmede Yıldırım Güzeloğlu ve Güre'ye, Fenerbahçe formasını hediye etti. Yıldırım, Büyükşehir Belediyesine de ziyarette bulundu.

DİYARBAKIRSPOR'U CANLANDIRIN

Ziyaretler sırasında Diyarbakırspor taraftarları sıkça Yıldırım'a Diyarbakırspor'un yeniden canlandırılması ve kenti temsil edecek takım olmabilmesi için, destek verip, sahiplenmesi istenildi. Taraftarlar sürekli, "Diyarbakırspor'u canlandır.. Şehrine sahip çık." sloganları attı.

Öte yandan, dün akşam Diyarbekirspor yönetimi Tavacı Recep'te, Yıldırım onuruna akşam yemeği verdi. Yemeğe katılımın yüksek olduğu dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz