20 Şubat PlayStation 4 günü!

Sony PlayStation dünyası büyük olay öncesi ayakta.

20 Şubat PlayStation 4 günü!

Sony’nin PlayStation bloğunda “Gelece bakın” yazısındaki videoda 20 Şubat’ta PlayStation yeni versiyon tanıtılacağı belirtiliyor.

Sony’nin bu hamleyle rakibi Microsoft’u yenmeyi amaçladığı belirtiliyor.

YENİ KONSOL YENİ İSİM 

Sony, ilk üç oyun konsolunu sırasıyla 1994, 2000 ve 2006 yıllarında piyasaya sürdü. Yeni konsol için doğru bir zamanlama seçtiği görülen Sony’nin, yeni oyun konsolu için de yeni bir ad düşündüğü ve bu adın ‘Orbis’olacağı öne sürüldü.

Wedbush Securities piyasa araştırma şirketinin analisti Michael Pachter, Twitter mesajında, ‘Sony’nin 20 Şubat’taki etkinliğinde yatırımcı ve basını davet ettiğini, bunun da yeni konsol tanıtımına işaret ettiğini’ söyledi.

Sony, geçmişte çıkan haberlerde en büyük rakibi Microsoft’tan daha hızlı hareket etmek istediğini ortaya koymuştu. Söylentiler, her iki şirketin PS4 ve Xbox 720 konsollarını Mart ayında sunabilecekleri yönündeydi. Rekabette güç kaybeden Nintendo’nun ise günlük oyun ihtiyacını karşılayacak daha basit bir donanım ileri sürmesi bekleniyor. Wii U konsolu nedeniyle satışları düşen Nintendo, kısa süre önce stratejisini değiştireceğini açıklamıştı

Kaynak: Diyarbakır Söz