AMD’nin süper hızlı ZEN işlemcileri yolda!

Dünya işlemci piyasasının en büyüklerinden AMD’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı yüksek performanslı ZEN işlemcileri önümüzdeki yıl piyasaya çıkıyor.

AMD’nin süper hızlı ZEN işlemcileri yolda!

Masaüstü bilgisayarlarda performanstan şikâyeti olanlara müjde. Intel’inen hızlı işlemcilerinin bile kimi zaman yetersiz kaldığını düşünen kullanıcıların derdine AMD yetişti. AMD’nin yeni nesil ZEM işlemcileri 2016 yılında kullanıcıların kullanımına sunulacak.

Son dönemde kötü zamanlar geçiren işlemci firması AMD’nin bu işlemciyle Intel’i zor durumda bırakacağı öngörülüyor. Uzun süredir AMD’de finansal başkan olarak çalışan Devinder Kumar, yeni işlemciyle ilgili çıkan haberleri onayladı. Raymond James Teknoloji Yatırımcıları Konferansı'nda konuşan Kumar, AMD'nin ileri seviye bilgisayarlar için Zen serisi FX işlemcilerinin önümüzdeki yıl piyasada olacağını söyledi.

AMD yeni işlemcisinden oldukça ümitli görünürken, geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, yapılan testlerde işlemcinin tüm beklentileri karşıladığının altı çiziliyordu. Zen yüksek performanslı çekirdek dizaynı şu anda Excavator serisine göre yüzde 40 daha fazla yükü kaldırabilecek.

Şirketin AM4 platformunu kullanan Zen serisi işlemcilerin, güç yönetimi, verimlilik gibi konularda kendi göstermesi beklenirken dört, altı, sekiz çekirdekli olarak piyasaya sürüleceği biliniyor. İşlemci aynı zamanda yüksek bant genişliği ve düşük gecikmeli önbellek gibi özellikler taşıyacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz