Android N'de ilk göze çarpan yenilikler

Geçtiğimiz Aralık ayından beri dedikodusu yapılan Android N için yeni görüntüler ortaya çıktı. Google’ın önümüzdeki mayıs ayında gerçekleşecek olan Google I/O etkinliğinde tanıtması beklenen mobil işletim sistemiyle ilgili detayları sizler için derledik.

Android N'de ilk göze çarpan yenilikler

Mobil teknolojinin liderlerinden Google’ın Android sisteminin yeni versiyonu olan Android N’le ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Android N’de gelişmiş ayarlar, yeniden dizayn edilmiş bildirimler ve hızlı ayarlar sekmesi göze ilk çarpanlardan.

 Söz konusu Android N sızıntıları elbette nihai tasarımlar olarak kalmayabilir. Google geçtiğimiz yıl Android 6.0 Marshmallow'da yaptığı gibi bu yıl da yeni Android sürümünü I/O'da tanıtırsa Android N'i kullanmaya başlamak için bir süre daha bekleyeceğiz. Zira bu duyurunun ardından üç aylığına kullanımda olacak bir geliştirici ön izlemesinin ardından Android N bütün kullanıcılara sunulacak. Bu da görseldeki tasarımda bazı değişikliklere gidilmeye karar verilmesi için yeterince uzun bir süre.

Kullanıcılar Ayarlar menüsünde bir düzey daha derine indikçe araya giren yeni bir menüyle karşılaşacaklar.

Bu sızıntıların nihayet bir doğruluk kazanıp kazanmayacağını görmek için elbette Google'ın resmi duyurusunu beklememiz gerekecek.

ANDROİD 7.0 ADI NE OLACAK?

Google şimdiye kadar Android versiyonlarına hep tatlı isimleri vermişti. Yeni versiyona ne isim vereceği şimdiden tartışılmaya başlandı bile…

Kaynak: chip.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz