Android One, Google destekli General Mobile 4G ile Türkiye'de!

Anlaşılan Google, Android’i dünyadaki tüm akıllı telefonlarda kullandırmayı hedefliyor. Bu amaçla da ilk kez Android’le tanışacak kullanıcılar içinAndroid One platformunu Türkiye’de de bugün itibariyle satışta.

Android One, Google destekli General Mobile 4G ile Türkiye'de!

Bugün Esma Sultan Yalısında yapılan Android One etkinliğinde General Mobile’ın Google ile bu platform için geliştirdiği telefonu olan General Mobile 4G de tanıtıldı. Google’ın da tasarıma destek verdiği cihazda Android 5.1.1 işletim sistemi var.

Qualcomm’un 64-bit mimarideki Snapdragon 410 işlemcisine sahip olan General Mobile 4G, 5″lik IPS HD ekranla geliyor. Gorilla Glass 4 korumanın ekranla buluştuğu cihazda 2 GB RAM ve 16 GB arttırılabilir dahili hafıza yer alıyor. Çift LED’li 13 MP arka kamera ve 5 megapiksellik ön kamerasıyla güçlü bir görüntü çekim kalitesi vaat eden akıllı telefonun bataryası ise 2500 mAh. İsminden de anlaşılacağı gibi General Mobile 4G’nin çift taşıyıcılı 4G teknolojisine sahip olduğunu söylememize gerek bile yok.

Android One platformunun Avrupa’daki tek, global pazarda ise en güçlü telefonu olarak lanse edilen General Mobile 4G’nin fiyatı ise 699 TL. 15 Mayıs’ta Turkcell mağazalarında satışa sunulacak cihazla beraber 2 ay boyunca 2 GB internet paketi de hediye edilecek.

Kaynak: Gazetevatan

Kaynak: Diyarbakır Söz