Apple, hacker transfer etti!

Apple sessiz sedasız bir şekilde Mac OS X güvenlik ekibinde çalıştırmak için Windows Vista açıklarını bulan eski hacker Kristin Paget’i işe aldı.

Apple, hacker transfer etti!

Paget’in LinkedIn’deki profiline göre Apple’da güvenlik araştırmacısı olarak işe başladı. Aynı zamanda Paget bunu e-posta ile de doğruladı ancak Apple’ın meşhur gizlilik politikası gereği Halkla İlişkiler bölümünden resmi bir bilgi alınamadı.

                              

Paget’ın işe alınmasında Mac sistemlerindeki artan trojanlar olabileceği belirtiliyor. Bilindiği gibi bu yılın başlarında 600 bin kadar Mac kullanıcısı Java açığından dolayı Flashbak Trojanı saldırısına maruz kalmıştı.

Microsoft’ta çalıştığı süre içinde şirketle ilgili olarak 5 yıl boyunca konuşması yasaklanmıştı. 5 yıl süre tamamlandıktan sonra Windows Vista lansmanından hemen önce –ki Microsoft Vista’ya çok güveniyordu- Paget Las Vegas’taki Black Hat toplantısında sistemin pek çok kusurları olduğunu ifşa etmişti.

Bu açıklamalardan sonra da Windows Vista’nın çıkışı ertelenmişti Microsoft tarafından.

Temmuz ayında Twitter üzerinden Paget’a ideal bir işin ne olduğu sorulduğunda “ Çok fazla işi hackleyerek yaptım, ama artık değim zamanı geldi” cevabını verdi.

Paget, hacker dünyasının en başarılılarından biri olduğunu Defcon konferansında da göstermişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz