Apple Kadrosunda Önemli Değişiklikler Oldu!

Apple şirketi kadrosunu yeniledi.Şirkete kimler geldi, kimler gitti?Kadro değişikliğinde en çok dikkat çeken görev ise Apple COO'su oldu.Apple'nin Yeni COO'su kim?Haber Detayı için tıklayın...

Apple Kadrosunda Önemli Değişiklikler Oldu!

Apple yönetim kadrosunda değişikliğe gitti. Üst düzey görevlerde yapılan değişiklikler arasında en çok dikkatleri üzerine çekeni isim Jeff Williams oldu. Williams Apple'ın yeni COO oldu. Steve Jobs’un koltuğuna oturmadan önce aynı göreve Tim Cook da getirilmişti. Apple CEO’su olmadan önce Tim Cook, Apple COO'su (Chief Operating Officer – Operasyonlardan sorumlu başkan) idi. Üst düzey kadrolara yapılan atamalar akşam saatlerinde gerçekleşti. Steve Jobs hayattayken, COO’luk görevini Tim Cook yürütüyordu. Şimdi de bu koltuğa 2008’den beri Apple’da çeşitli görevleri başarıyla yürüten Jeff Williams oturdu.

Jeff Williams’ın bu görevi üstlenmesindeki asıl önemli nokta ise Tim Cook’un da aynı şekilde CEO (Chief Executive Officer) olması nedeniyle Williams’ın geleceğin Apple CEO’su olarak görülmesi. Eğer Apple aynı şekilde kadro değişikliğine giderse Cook’tan sonra yeni Apple CEO’su Williams olabilir diye düşünülüyor. Apple’ın kadrosunda yapılan diğer bir önemli değişiklik de Apple Küresel Pazarlama departmanında yaşandı. Apple Küresel Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Schiller'ın yetkilerinde yapılan genişleme ses getirdi. Zira Schiller artık App Store’un tüm platformlardaki yönetimi üstlendi ve Apple’a stratejik açıdan yeni bir hız kazandırmak için gayret edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz