Apple şimdi de İOS 9.0.2 sürümünü yayınlıyor! Peki neden?

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple yine çok sürpriz bir gelişmeye imza attı.Dünya devi Apple yeni güncellemesi iOS 9.0.2 sürümünü ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.Apple sessiz sedasız bir şekilde iOS 9.0.2 sürümünü güncellemesini yayınladı. Apple kullanıcılarını bekleyen sürpriz gelişme gündeme bomba gibi düştü.Peki, Apple kullanıcıları şimdi ne yapacak?

Apple şimdi de İOS 9.0.2 sürümünü yayınlıyor! Peki neden?

Apple, dün akşam sessiz sedasız yeni güncellemesi iOS 9.0.2 sürümünü yayınladı. Peki yeni sürümle iPhone ve iPad’lerde neler değişecek?

Apple, geçtiğimiz Çarşamba günü iOS 9.0.1 güncellemesiniyayınlamıştı. Hata düzeltmeleri ile gelen iOS 9.0.1 güncellemesi bazı iPhone,iPad ve iPod touch modellerinde yine sorunlara neden olmuştu. Apple yaşanansorunları çözmek için iOS 9.0.2 güncellemesini yayınladı.

Minör çaptaki bu güncelleme ile özellikle ufak çaplı hatalarçözülürken, Apple güncelleme ile beraber gelen özellikleri ve giderilensorunları şöyle listeledi:

- Uygulama hücresel veri kullanımını açma ve kapatma ayarıile ilgili bir sorun giderildi.

- Bazı kullanıcıların iMessage etkinleştirmesini engelleyenbir sorun çözüldü.

- Bir elle yedekleme başlatıldıktan sonra iCloudYedeklemenin kesintiye uğramasına neden olan bir sorun çözüldü.

- Bildirim alırken ekranın yanlış şekilde dönmesine nedenolan bir sorun giderildi.

- Podcast’lerin kararlılığı artırıldı.

iOS 9.0.2 GÜNCELLEMESİNİ İNDİREBİLECEĞİNİZ APPLE CİHAZLARI

iOS 9.0.2 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c,iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPadAir 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4ve iPod touch 5 alıyor.

iOS 9.02 GÜNCELLEMESİ NASIL YÜKLENİR?

iOS 9.0.2 güncellemesini; Ayarlar>Genel>YazılımGüncelleme bölümünden iPhone ve iPad cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. iTunesüzerinden güncellemek için ise iPhone ve iPad’inizi PC’ye bağlamanız vegüncellemeleri denetle demeniz yeterli olacaktır.

Apple

Apple Inc. ya da eski adıyla Apple Computer, Inc., merkeziCupertino, California’da bulunan; tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımıve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan Amerikan çok ulusluşirkettir. En bilinen donanım ürünleri Mac serisi bilgisayarlar, iPod müzikçalar, iPhone akıllı telefon, iPad tablet bilgisayar ve Apple Watch adlı akıllısaattir. Yazılımları arasında ise OS X ve iOS işletim sistemleri, iTunes medyatarayıcısı, Safari internet tarayıcısı ile iLife ve iWork paketleri yeralmaktadır. Şirket 1 Nisan 1976 yılında kurulmuş ve 3 Ocak 1977’de AppleComputer, Inc. adıyla anonim şirket haline gelmiştir. İsminde yer alan"Computer" (Bilgisayar) kelimesi 9 Ocak 2007’de iPhone tanıtımıylabirlikte tüketici elektroniğine yönelimlerini yansıtması amacıyla kaldırılmıştır.

Apple, Samsung Electronics’den sonra ciro açısından dünyanınen büyük ikinci bilgi teknolojileri şirketi; Samsung ve Nokia’dan sonra dadünyanın en büyük üçüncü cep telefonu üreticisidir.[10] Fortune dergisiApple’ı, 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde ve 2008 yılından 2012yılına kadar dünya çapında en çok rağbet gören şirket olaraknitelendirmiştir.

2012 Kasım ayı itibariyle Apple’ın App Store ve iTunes Storeonline mağazalarına ek olarak 14 farklı ülkede 394 perakende satışmağazası[bulunmaktadır. Borsa değeri açısından Apple 2012’nin Eylülayından itibaren Dünyanın en değerli şirketi olmuştur. 29 Eylül 2012 tarihiitibariyle şirkette dünya çapında 72,800 devamlı tam zamanlı çalışan işçi ile3,300 geçici tam zamanlı işçi çalışmaktadır. 2015’in Nisan ayından itibarendünya çapındaki yıllık geliri toplamda 130,28 milyar dolardır. 2013 yılınınMayıs ayında Apple geçen yıla göre 11 numara yükselerek Fortune 500 listesinde6. sırayla ilk kez ilk onda yer almıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz