Avea'nın geliri yüzde 377 arttı

Avea, son üç yılda internet gelirlerini yüzde 377 oranında artırarak, bir rekora imza attı. Yüzde 44'le 'en yüksek faturalı müşteri oranına sahip şirket' unvanını koruyan Avea'nın abone başına aylık geliri de 20.6 TL'ye yükseldi

Avea'nın geliri yüzde 377 arttı

Avea'nın mobil internet kullanıcı sayısı iki katlık artışla 2 milyondan 4 milyon 250 bine, toplam mobil internet geliri ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 97 171,7 milyon TL'ye ulaştı. Müşteri sayısı 2012 yılının ilk yarısında yüzde 13'lük artışla 13 milyona çıkarken; Avea, yüzde 44 faturalı müşteri tabanıyla bu dönemde de 'en yüksek faturalı müşteri oranına sahip şirket' ünvanını 6. yılına taşıdı. Avea CEO'su Erkan Akdemir, '6,1 milyon müşteriyle başladığımız yolculuğumuza bugün 13 milyon Avealıyla devam ediyoruz. Mobil internet gelirimiz bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 97 arttı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre mobil internet kullanıcı sayımızı 2'ye katladık' dedi. Akdemir, şöyle devam etti: 'Kullanıcı sayımız 2 milyondan, 4 milyon 250 bine çıktı. Bu rekor kıran artışla toplam mobil internet gelirimiz 171,7 milyon TL'ye ulaştı. 3 yıl önceki mobil internet gelirlerimize bakıyorum artış oranı yüzde 377. Bu muazzam bir artış. Başarı grafiğimizi özetlemek gerekirse; gelirimiz son 3 yılda yüzde 27 artarak 1 milyar 643 milyona, EBITDA'mız 165 milyona, abone başına aylık gelir rakamımız (ARPU) ise 20,6 TL'ye yükselmiş durumda. Avea GSM sektörünün 'atom karıncası' oldu' dedi.

'DEKATLON ATLETİ' GİBİ

Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani ise 'En son 2011 yılı değerlendirmesinde hatırlarsanız Avea'yı sağlıklı bir atlete benzetmiştim. Bugün görüyoruz ki Avea, dekatlon yarışlarındaki bir atlet gibi farklı birçok dalda başarıdan başarıya koşuyor.

Avea, ağ ve kanal yatırımları ile güçlü bir büyüme elde etti ve devam eden güç rekabet şartlarına rağmen karlılığını artırdı. Mobil gelirlerimiz seneden seneye yüzde 13 artarak çeyrek ölçeğinde tarihi bir rekor olan 856 milyon lirayı buldu' dedi.

AKŞAM

Kaynak: Diyarbakır Söz