Disneyland’da Selfie çubuğu yasak!

Selfie çılgınlığının gün geçtikçe artması ve akıllı telefon kullanıcılarının olur olmaz her yerde selfie çekmeleri firmaları bu konuda önlem almaya itti. Disney de bu amaçla Disneyland, DisneyQuest gibi yerlere selfie çubuğu ile girişi yasakladı.

Disneyland’da Selfie çubuğu yasak!

Akıllı telefonların en çok kullanım alanı şüphesiz selfie. Ve tabiî ki de geniş görüntü alabilmek için selfie çubuğu. Ancak selfie çubuklarının güvenlik zafiyeti yarattığı gerekçesiyle birçok kurum tarafından yasaklanmaya başladı.

Dışarıdan bakınca zararsız olarak görünen bu çubuklar stadyum, konser alanı gibi bir çok kişinin bulunduğu ortamlarda birer suç aletine dönüşebilir. Daha önce selfie çubukları New York müzelerinde, İngiltere‘de yer alan stadyumlarda ve bazı konser etkinliklerinde yasaklanarak bazı adımlar atılmıştı.

Bu kez ise Disney benzer bir karara imza attı. Bu karara göre 30 Hazirandan itibaren binlerce turistin ziyaret ettiği Disneyland,DisneyQuest gibi alanlara Selfie çubuğu ile girilemeyecek. Girişte aparatlarını teslim eden ziyaretçiler çıkmak istediklerinde ise selfie çubuklarını geri alabilecekler. Bu uygulamanın gün geçtikçe bir çok yerde yaygınlaşması bekleniyor.

kaynak: gazetevatan.com

Kaynak: Diyarbakır Söz