Dünyanın ilk 4K ekranlı telefonu Sony Xperia Z5 Premium görücüye çıktı!

Sony'nin IFA 2015'te tanıttığı dünyanın ilk 4K ekranlı akıllı telefonu Xperia Z5 Premium, Snapdragon 810 işlemcisiyle beraber geliyor. Snapdragon 810 işlemcisinden gücünü alan Xperia Z5 Premium'un, 4K'da vereceği performans da soru işaretleri oluşturmaya başlamıştı.

Dünyanın ilk 4K ekranlı telefonu Sony Xperia Z5 Premium görücüye çıktı!

Sony ise Xperia Z5 Premium'da, 4K çözünürlüğün oluşturacağı performans kayıpları için farklı bir çözüm geliştirmiş.

XDA Developers'taki bilgilere göre, ADB kayıtlarında farklı çözünürlüklere olan destekler ortaya çıkmış. Haberin kaynağına da buradan bakabilirsiniz.

Geçtiğimiz hafta GSMArena'nın yaptığı testlerde, ekranın Full HD çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bu sonucu XDA Developers'taki geliştiricilerin ADB kodlarıyla desteklediğini görüyoruz.

Devamlı 4K olmayacak                            

LG'nin daha önce 2K ekran çözünürlüğü ile gelen ve Snapdragon 801 işlemci kullanan LG G3 modelinde kullandığı çözünürlük düşürme yönetmini kullanacak olan Xperia Z5 Premium, uygulamasına göre ekranını 4K'dan, 2K ve 1080p çözünürlüğüne kadar düşürebilecek.

Performansa negatif etki

Phonearena'nın daha önce Snapdragon 805 işlemcisinde yaptığı testlerde, 1440p çözünürlük ile 1080p ekran çözünürlüğü arasındaki performans farklı karşılaştırılmış.

Kaynak: Shift Delete

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler